Читај ми!

Velika Britanija biće domaćin Pesme Evrovizije 2023.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i Bi-Bi-Si potvrdili su da će takmičenje za pesmu Evrovizije 2023. biti održano u Ujedinjenom Kraljevstvu u ime ovogodišnjeg pobednika, Ukrajine.Grad u kome će se takmičenje održati još nije izabran.

U ranije objavljenom saopštenju EBU-a objavljeno je da je ova odluka doneta nakon istraživanja mogućnosti organizovanja takmičenja u Ukrajini. Sa žaljenjem je konstatovano da iz bezbednosnih razloga to nije moguće. Kao drugoplasirani na takmičenju Pesme Evrovizije 2022. Britanci su pozvani od strane EBU-a da budu domaćini 67. takmičenja za Pesmu Evrovizije. Inače, Orkestar Kaluš izveo je Stefaniju, na Pesmi Evrovizije 2022. u Torinu, Italija i odneo pobedu.

„Izuzetno smo zahvalni što je Bi-Bi-Si prihvatio da organizuje takmičenje za Pesmu Evrovizije u Velikoj Britaniji 2023. godine", rekao je Martin Osterdal, izvršni supervizor Pesme Evrovizije.

„Bi-Bi-Si je već četiri puta bio domaćin u ime drugih zemlja pobednica. Nastavljajući ovu tradiciju solidarnosti, znamo da će takmičenje sledeće godine pokazati kreativnost i veštinu jednog od najiskusnijih javnih emitera u Evropi, a istovremeno će obezbediti da se ovogodišnji pobednk, Ukrajina, proslavi i predstavi tokom celog događaja", istakao je Nikola Černoticki, predsednik upravnog odbora UA:PBC-a.

Takođe je otkriveno da će predstavnici UA:PBC-a sarađivati sa Bi-Bi-Si-jem na razvoju i implementaciji ukrajinskih emisija sledeće godine.

Logo za događaj Pesme Evrovizije 2023. biti naknadno promovisan.

„Žao mi je što naše kolege i prijatelji u Ukrajini nisu u mogućnosti da budu domaćini Pesme Evrovizije 2023.Velika je privilegija što ćese takmičenje održati u Velikoj Britaniji. To je velika privilegija. Bi-Bi-Si je posvećen da ovaj događaj učini pravim predstavljanjem ukrajinske kulture uz prikazivanje raznolikosti britanske muzike i kreativnosti. Bi-Bi-Si će uskoro početi sa traženjem i izborom grada domaćina", istakao je Tim Dejv, generalni direktor Bi-Bi-Si-ja.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара