Читај ми!

Đamin, đamin end aj houp ju lajk đamin tu – „Vejlersi“ i Jamajka večeras u Botaničkoj bašti

Proslavljeni rege bend „Vejlers“ će večeras od 19 časova održati koncert u Botaničkoj bašti Jevremovac. Biće to prilika za ljubitelje rege zvuka u našoj zemlji da zajedno sa gostima iz Jamajke uživaju u opuštajućim melodijama.

„Nestvarno je iskustvo čuti rege zvuke toliko daleko od kuće, naročito kada je u pitanju legendaran bend poput 'Vejlersa'“, kaže Deniz Sili, vršiteljka dužnosti ambasadora Jamajke u Berlinu.

Prema njenim rečima, „Vejlersi“ su bend koji je jamajkansku muziku izneo u svet.

„Rege muzika je muzika ljubavi, mira i muzika koja spaja ljude. Sedamdesetih godina kada su se širom sveta pojavili brojni izazovi muzika sa Jamajke je skrenula pažnju na probleme sa kojima su se razni delovi sveta suočavali, posebno afričke zemlje. Imala je uticaj i na samoj Jamajci gde je spojila dve političke stranke koje su do tada bile sukobljene i navela ih da se mirno sporazumeju“, istakla je Sili.

Zbog toga je pozvala ljude da dođu večeras u Botaničku baštu.

„Treba da budu spremni na nostalgiju. Da zarone u svet jamajčanske kulture jer mi na Jamajci dišemo i hranimo se rege muzikom. Nadam se da će se ljudi osetiti kao da su na Jamajci, iako su ovde u Srbiji. Zbog toga su Vejlersi odlični ambasadori kako bi se Srbi više upoznali sa Jamajkom“, navela je vršiteljka dužnosti abmasadora Jamajke u Berlinu.

 

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара