Читај ми!

Egzit 2022 – tokom četiri festivalska dana, 1.000 izvođača na 40 lokacija Petrovaradinske tvrđave

Sudeći po bogatom i raznovrsnom programu predstojećeg 22. svetski čuvenog muzičkog festivala, biće ovo najjače izdanje do sada. Egzit počinje u četvrtak i trajaće do nedelje 10. jula.

Snagu „Egzita“ čine vodeće svetske zvezde i muzička raznovrsnost, koja je osim na četiri glavne bine ponuđena na brojnim manjim pozornicama i festivalskim zonama na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za razliku od većine drugih velikih evropskih muzičkih manifestacija, „Egzitove“ brojne bine (ove godine biće ih čak 40) su eklektičan, multižanrovski spoj, u kojem će se naći gotovi svi savremeni muzički pravci, od najvećih globalnih hitova do andergraund elektronske muzike, od klasičnog rock zvuka do žestokih hevi metal i pank rifova, od „old skul“ hip hopa, pa sve do trapa, drum en bejsa, regea, latino i svetske etno muzike.

„Očekujemo ponovno obaranje rekorda i u pogledu posete festivala. Čini mi se da je 2019.
godina bila najjača koju pamtimo, Očekujemo da kroz kapije festivala tokom 4 dana ove godine prođe 200.000 posetilaca, Vlada svojevrsni pozitivan pritisak sada kada se bliži početak festivala i nas to veoma raduje“, kaže Milica Dragomirović iz PR tima „Egzit“ festivala.

Prvi među najboljima koji će od 7. do 10. jula kročiti na Petrovaradinsku tvrđavu su Kalvin Haris, Nik Kejv i „Bed sidz“, Igi Azalea, Džejms Artur, Maskd Volf, „Sepultura“, Maseo Pleks, Hani Dižon i mnogi drugi...

„Ove godine je istaknut svojevrstan 'muzički trojac': pre svega u programu će biti zastupljen izvorni 'Egzitov zvuk' koji je prepoznatljiv po jakim gitarskim zvucima i moćnim bubnjevima bendova kao što su „Sepultura“, „Napalm det“, „Eksplojted“ i drugih. Njihova muzika će sigurno odjekivati festivalom a to je i prva asocijacija svih ovih godina-kako za one koji su bili na nultom Egzitu, a verujemo da će tako biti i onima koji će doći prvi put“, navodi Milica Dragomirović.

Jak je i bogat program „Dens arene“ – izuzetni di-džejevi će napraviti sigurno spektakularnu atmosferu i ovoga puta tokom četiri dana, sve do čuvenog izlaska sunca koji će obeležiti „Arbat“.

„Treći deo pomenutog muzičkog trojca ovogodišnjeg izdanja je trep odnosno hip-hop zvuk. Ranijih godina smo u tom delu programa imali takođe sjajne izvođače iz ovog žanra – Snup Doga, zatim čuvene 'Amigose'... Ove godine su tu i neki novi izvođači ali i oni čije vreme tek dolazi. 'Egzit' uvek daje prostor mladim izvođačima, da se pokažu i predstave. Ove godine imamo i bogat program u kom nastupaju žene, muzičarke i umetnice – Konstrakta, koja je fantastična na toliko nivoa, zatim Iva Lorens koja osvaja scenu, jak je ženski program mladih, kreativnih žena koje tek započinju karijere i imaju mnogo potencijala“, ističe Dragomirovićeva.

Srbija voz i festival Egzit su ostvarili dogovor da se uvedu i dodatne linije na relaciji Beograd-Novi Sad.

„Postojaće posebne dodatne linije iz Beograda, za sve Egzitaše koji neće odsedati u Novom Sadu, a žele na stignu na sve koncerte koji ih zanimaju. Uvedene su posebne linije iz Beograda ka Novom Sadu u 23 časa, u ponoć i u 1 sat nakon ponoći, a iz Novog Sada ka Beogradu biće uvedeni dodatni polasci od 1.30 do 4.30, na svakih sat vremena kako bi se posetioci ugodno i bezbedno vratili sa Egzita“, navodi predstavnica PR tima „Egzita“.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи