Читај ми!

Vajtsnejk ne dolazi u Beograd, otkazan ostatak evropske turneje „zbog stalnih zdravstvenih izazova“

„Sa najdubljom tugom moram da objavim da zbog stalnih zdravstvenih izazova, naredbi lekara i naše brige za zdravlje i bezbednost svih, Vajtsnejk nije u mogućnosti da nastavi svoju Evropsku oproštajnu turneju“, napisao je Dejvid Koverdejl na zvaničnoj stranici benda.

„Iskreno se izvinjavam svim neverovatnim obožavaocima ‘Vajtsnejka‘ koji su se radovali preostalim zakazanim nastupima ove turneje, svim našim neverovatnim, fantastičnim zmijama i osoblju turneje koji su toliko naporno radili da ostvare koncerte, i svim promoterima i drugim profesionalcima koji su pomogli u organizaciji turneje... Cenim i volim vas sve !!!“, u potpisu, Dejvid Koverdejl.

„Vajtsnejk“ je započeo svoju oproštajnu turneju 10. maja u Dablinu. U Beogradu je trebalo da nastupe 6. jula na stadionu Tašmajdan.

Krajem prošlog meseca, „Vajtsnejk“ su otkazali tri nastupa na turneji zbog infekcije sinusa i grla koje je imao Koverdejl.

Dejvid, koji je u septembru napunio 70 godina, nije bio jedini član postave „Vajtsnejka“ koji se razboleo tokom aktuelne evropske turneje grupe. Gitarista Reb Bič propustio je nekoliko nastupa prošlog meseca, navodno zbog „vremenskih prilika“.

Otkazali su i nastup 25. juna na festivalu u Španiji zato što je bubnjar Tomi Oldridž „pao“ i „bio prinuđen da prvi put u svojoj karijeri propusti nastup“, kaže Koverdejl.

Inače, Koverdejlu su oba kolena zamenjena titanijumskim zglobom još 2017. pošto je patio od degenerativnog artritisa. Kasnije je objasnio da su ga kolena toliko bolela da nije mogao da nastupa uživo.

Pre pandemije, „Vajtsnejk“ je bio na turneji na kojoj je promovisao svoj poslednji album Flesh & Blood, koji je objavljen u maju 2019. godine.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво