Čitaj mi!

Srce Šumadije se sprema za veliku žurku – poslednje pripreme pred Arsenal fest

U Kragujevcu teku poslednje pripreme za Arsenal fest, koji počinje poslednjeg dana juna. To je festival za koji se uvek traži dodatna karta i koji je za nekoliko godina privukao mnogobrojnu publiku u srce Šumadije.

I ove godine Kragujevac postaje gitarski grad. Knežev Arsenal krajem juna je glavna muzička destinacija. Na otvaranju - Rok el klasiko Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

„Imamo preko 50 izvođača, tu je 'Van Gog', tu je Ana Popović koja dolazi iz El-Ej-a, tu su 'Goblini', tu smo mi 'E-play'. Od 'Ajsberga' preko 'Sanšajna' jedna lepa plejada gitarskih bendova s jedne strane, a imaćemo i prvi put veliku zvezdu Roni Sajz koji prvi put dolazi u Kragujevac", kaže Maja Cvetković, iz sastava "E-play".

Na desetine domaćih i stranih izvođača, privuklo je na desetine hiljada posetilaca.

„U Kragujevcu je jako teško naći smeštaj u ovom trenutku. Ko želi, ja mu lično preporučujem i znam da smeštaja gotovo da nema. Tako da to već dovoljno govori da će biti pun festival", dodaje Cvetkovićeva.

Još jedan nastup privlači obožavaoce u Kragujevac - prvi put na Arsenal festu nastupa i ovogodišnja predstavnica Srbije na „Evrosongu“ – Konstrakta.

O ulozi festivala u kulturnom životu Kragujevca govori i to da je pre dve godine proglašen za manifestaciju od javnog značaja. Bez sumnje i ove godine opravdaće taj status.

broj komentara 0 pošalji komentar