Čitaj mi!

Rokeru Nikoli Džoniju Rankoviću se ispunio dečački san, vinil izdanje novog albuma

Album „Važno je samo šta ostaje“ Nikole Džonije Rankovića, u izdanju PGP RTS-a, kompilacija je pesama koja zaokružuje njegov dosadašnji stvaralački opus. Promocija izdanja koje čine CD i vinil održana je 16. juna.

„Jedan od najlepših prizora koje savremena muzička scena može da projektuje, jeste grupa mladih muzičara, predvođena talentovanim i motivisanim pojedincem sa naglašenim rokenrol stavom, koja, nošena energijom mladosti, tutnji sa ploče ili pozornice“, napisao je rok kritičar, muzičar i pisac Aleksandar Žikić o albumu Važno je samo šta ostaje, Nikole Džonija Rankovića.

Osim Nikolinog benda „De Čurlijans“ (The Churlians), na albumu su svirali i pevali Žika Jelić iz Ju grupe, Srboljub Radivojević Srba iz grupe „Van Gog“, Milan Jejina, Saša Žule Radojević, Aleksa Danić, Ksenija Kuljača, Nemanja Savić.

„Od kada sam krenuo da se bavim muzikom želeo sam da imam svoje vinil izdanje, pored CD-a i ovih digitalnih izdanja koja su sve više popularna. I zaista sam na tome dugo radio. Na albumu ima i nekih starih i nekih novih pesama, između ostalog i naslovna numera, Važno je samo šta ostaje, i za jednog autora je jako značajno kada iza tog izdanja stoji najstarija izdavačka kuća kod nas“, kaže Nikola Ranković, gostujući u Jutarnjem programu. 

Inače, Nikola je svoj prvi album Teram po svom objavio sa 12 godina i time se upisao u rok istoriju. Najmlađi je član SOKOJA. Nedavno je položio državnu maturu, ali i prijemni za akademiju u Londonu, gde će od jeseni studirati produkciju zvuka.