Читај ми!

Hristina Vuković pred izlazak prvog albuma: Psihologija i muzika se prirodno spajaju

Hristina Vuković, kantautorka i pevačica, priprema svoj prvi album, koji će zajednički objaviti PGP RTS i Jugoton Kroacija rekords. Album će se zvati Bedem.

Za sada je objavljen singl pod nazivom Sami zajedno. Vukovićeva je nagrađivani kompozitor, a ima iskustva i kao prateći vokal, aranžer, tekstopisac... 

„Moje pesme su uglavnom jako lične, kantautorski sam nastrojena i to znači da moje pesme proizlaze iz mojih autentičnih, ličnih stanja, i trudim se da to donesem kroz njih, dakle, da onaj ko me sluša sa druge strane zna kako sam se osećala", rekla je u Jutarnjem programu Hristina Vuković.

Dodaje da je album konceptualan u smislu da govori o usamljenosti i otuđenosti: „Svaka pesma je kao jedno malo poglavlje, jedna mala perspektiva o tim bedemima koji nas okružuju i zidovima koje gradimo oko sebe, a koji su glavni motiv za sami album."

Ipak, napominje da je na albumu i iznenađenje koje na neki način predstavlja - nadu.

Hristina je po obrazovanju psiholog i kaže da je interesantno kombinovati tu profesiju sa muzikom, da se „potpuno prirodno spajaju", iako je neko vreme mislila da se međusobno te oblasti isključuju.

„Muzika može da bude i medij da se priča o nekim dubljim temama i stvarima i trudim se da iskoristim taj prostor i da o tome govorim", kaže Hristina i najavljuje album koji će biti u prilično sporom tempu, za koji veruje da će uspeti da dopre do slušalaca.  

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво