Читај ми!

Dirigent Filip Bulatović: Ples na "Pesmi za Evroviziju 22" nije bio deo scenarija

Muzičar i dirigent Velikog revijskog orkestra RTS-a Filip Bulatović kaže za RTS da ples na "Pesmi za Evroviziju 22" nije bio deo scenarija. Za Konstraktinu pesmu kaže da je zasluženo pobedila, jer nije šablonska, ali da je njegov favorit bila Zorja.

„Ples je bio deo dogovora, jer je Olivera rekla 'budite malo razdraganiji, nemojte da budete smrknuti'. Zbog ovog đuskanja orkestar nije trpeo, najveći posao dirigent obavlja iza zavese, na probama. Mi smo imali nedelju dana probe, gde su svi detalji urađeni do perfekcije, pa dirigent može da se opusti, jer nema puno posla na nastupu", istakao je dirigent Filip Bulatović.

Za pobedničku pesmu kaže da to nije nešto što bi on imao na svojoj plej-listi, ali je srećan što je ta pesma pobedila.

"Mislim da je zasluženo pobedila, pre svega što nije šablonska numera, jer čini mi se da naši muzičari godinama unazad uvek kada se radi o pesmi za Evroviziju namenski pišu pesmu za tu svrhu, a sve te pesme zvuče slično. Navijao sam za Zorju i za pobedničku pesmu", istakao je dirigent.

Dodaje da kao dirigent na posao ide svakog dana i da uživa u radu sa kolegama iz orkestra.

"Mi smo svi dobri prijatelji i volim taj bend. Svi su izvrsni muzičari. Naš urednik Marko Đorđević je napravio odlične programe za ovu godinu", rekao je Filip Bulatović, dirigent Velikog revijskog orkestra RTS.

Dodaje da je džez zavoleo slučajno. Slušao je grupu Kvin, jako rano je po sluhu svirao i shvatio da se klasikom neće baviti. Upisao je džez odsek Muzičke škole Stanković.  

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара