Čitaj mi!

Pesma „Srbijo moja“ dece sa Kosova i Metohije

Deca predškolske ustanove „Naša radost“ i osnovne škole u Leposaviću izvela su povodom Dana državnosti pesmu „Srbijo moja“.

Profesorka muzike na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću Biljana Pavlović kaže da su deca ovom pesmom pokazala veliku ljubav prema svojoj zemlji i visokorazvijenu patriotsku svest o svojim obavezama i dužnostima.

Deca sa Kosova i Metohije su zajedno sa svojim nastavnicima i vaspitačima želela da čestitaju današnji praznik svim građanima Srbije.

„Upravo ovakvim aktivnostima oni su pokazali da su ravnopravni članovi društva koji svojim aktivnostima mogu da doprinesu ostvarivanju najznačajnijih nacionalnih ciljeva na Kosovu i Metohiji, a to je očuvanje srpskog indentiteta“, istakla je Pavlovićeva.

Zahvaljujući Zoranu Todiću i vaspitačici Ivani Todić i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, pesma je snimljena i ekranizovana.

„Tada je moj kolega Petar Ilić sa Fakulteta umetnosti u Zvečanu napisao predivnu klavirsku pratnju i znatno obogatio pesmu. Doprinos je dala i profesorka violine Anja Pavlović, a onda je profesor muzike iz Kosovske Mitrovice Dušan Pavlović od nje napravio jedno pravo umetničko delo", navela je Biljana Pavlović.