Читај ми!

Gala koncert Dečje filharmonije učiniće da jedno obično januarsko veče postane magično

Gala koncert Dečije Filharmonije „Magija muzike“ biće održan 29. januara u Kombank Dvorani. Specijalni gosti su hor i orkestar Matematičke gimnazije. Zajedničkim snagama mali virtuozi doprineće da jedno obično januarsko veče postane magično.

U organizaciji Fondacije „Deca deci“ i Dečje filharmonije organizuje se tradicionalni Gala koncert, namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija. Kako naglašava gost Jutarnjeg programa, Nikola Nejčev, student muzikologije na Fakultetu muzičkih umetnosti i član Dečje filharmonije, uvek se trude da program bude za sve od pet do 105 godina.

„U stvari, trudimo se da to budu različiti blokovi, tako da naravno, imamo klasične hitove, imamo blokove filmske muzike, a od ove godine imamo i blok srpske narodne muzike“, otkriva Nejčev.

Namera je, kako kaže, da se publika, posebno najmlađa, preko svih tih različitih žanrova polako i skriveno dovede do klasične muzike.

Specijalni gosti Gala koncerta će biti hor i orkestar Matematičke gimnazije. Fondacija „Deca deci“, kako navodi Ana Smiljanić, uvek nastoji da promoviše neke vrednosti koje su malo zapostavljene, a Matematička gimnazija koja promoviše znanje i svestranost dece predstavlja pravog partnera za to.

„Potpunu zahvalnost dugujemo profesoru Ljubiši Jovanoviću, a s obzirom na to da su karte za koncert rasprodate, oni koji ne budu u prilici da uživo vide kako su se gosti i domaćini uklopili, moći će da isprate na RTS-u jer će koncert biti sniman“, napominje Smiljanićeva.

Ovo je već 14. koncert Dečje filharmonije po redu, a koncert nije održan samo prošle godine.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво