Читај ми!

Po izboru Radio Beograda Sana Garić nastupa na festivalu "Eurosonic Noordeslag"

Na holandskom "Eurosonic Noordeslag" festivalu će, po izboru Radio Beograda, predstavnica Srbije biti muzičarka Sana Garić. Radio Beograd je jedanaesti put, među 22 evropske radio stanice javnih medijskih servisa Evrope - učesnik ove značajne manifestacije koji ima mogućnost i da predloži muzičare iz Srbije koji će nastupiti na festivalu i predstaviti se evropskoj publici. Prošle godine predstavnik Srbije bila je grupa "E play".

Holandski Eurosonic Noordeslag (ESNS), jedan od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala i konferencija, najavio je za 2022. godinu sa više od 100 izvođača i nekoliko desetina govornika.

Ovogodišnji ESNS biće potpuno digitalan i održava se od 19. do 22. januara, kako bi nastavio svoju misiju 36. godinu zaredom a to je - promocija nove evropske muzike.


Uz podršku Radio Beograda, Sana Garić će sa bendom održati koncert u sklopu šoukejs programa u četvrtak 20. januara 2022. u Groningenu.

Osim Sane Garić i Egzit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2022 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme.

Šta je ESNS (Eurosonic Noordeslag)

Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni.

Neki izvođači, danas već dobro poznati, koji su svirail na ESNS su Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök..

Eurosonic takođe privlači preko 4.000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova itd.

Svake godine na Eurosonic festivalu se održi preko 350 šoukejsova raspoređenih po Groningenu uz prateći konferencijski program koji obuhvata oko 150 panela i prilika za umrežavanje i saradnje. Eurosonic je takođe domaćin godišnjih sastanaka muzičkih udruženja, prezentacija i susreta koja donose nove saradnje i podržavaju inovacije u muzici, medijima i produkciji.

Sana Garić je beogradska muzičarka i autorka. Predano se bavi koncertnom aktivnošću kroz saradnju sa mnogim bendovima i autorima i kao solo izvođač (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika).

Nakon višegodišnje karijere, krajem 2021. godine izdaje drugi album pod nazivom Naočare za srce.

Album predstavlja novu fazu u muzičkom radu i kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa, i art roka.

Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić - Miki (bas), Feđa Tom Franklin ( bubanj) i Dušan Ristić (gitara). Produkciju i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđević - Rahmanee.

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontmenke istaknute ispred vrsnih muzičara.

Harizmatično plešući iznad klavijatura hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija.

Spoj elektronike sa bendom uživo, plesnim ritmovima i energičnim zvukom.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво