Čitaj mi!

Novogodišnji koncert Big benda RTS-a večeras na Drugom programu

Večeras, na Drugom programu RTS-a, sa početkom u 20 časova, u direktnom prenosu iz Studija 8, očekuje nas veliki džez spektakl, Novogodišnji koncert Big benda Radio-televizije Srbije.

Publika će biti u prilici da čuje najveće hitove orkestra Glena Milera sa kraja tridesetih i početka četrdesetih godina prošlog veka, kao što su Moonlight Serenade, In The Mood, Pennsylvania 6-500...

Ove večeri kao solista Big Benda RTS-a nastupiće i proslavljeni slovenački vokalni solista i pijanista Uroš Perić, uz koga će publika uživati uz nezabravnu muziku Reja Čarlsa i hitove kao što su Hit The Road Jack, Unchain My Heart i druge, dok će veliki hit Crying Time Uroš Perić otpevati sa Nevenom Božović.

Big Bendu RTS-a će se ove gala večeri u numeri Sixteen Tones, kompozitora Merl Travisa, pridružiti i muški članovi Hora RTS-a.

Ovo veče će uveličati i „Stenvej“ klavir.

U prilogu koji sledi, videćemo kako je „Stenvej“ klavir dočekan u Studiju 8, a dočekao ga je Ivan Aleksijević, džez pijanista, koji je već 24 godine za klavirom u Big Bendu RTS.

Muzičar koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dežurni čovek za vrhunsku svirku i smeh. Poznat po tome da uvek ima svoj milje na klaviru.