Читај ми!

Počelo je glasanje na Dečjoj pesmi Evrovizije – kako možete da glasate za predstavnice Srbije

Radio-televizija Srbije kao članica Evropske radiodifuzne unije svake godine organizuje izbor i učešće Srbije na takmičenju „Dečja pesma Evrovizije“. Ove godine Srbiju predstavljaju Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada, sa pesmom „Oči deteta“. U toku je i glasanje za ovogodišnje takmičare, a iz Srbije je moguće glasati za Jovanu i Dunju.

Jovana i Dunja će se sutra takmičiti na „Dečjem Evrosongu“ u Parizu sa predstavnicima još 18 zemalja. One su tamo i već su imale prve probe.

Iz pariske dvorane "La Seine Musicale" u Jutarnji program se uključila Silvana Grujić, odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a. Danas je za naše devojčice značajan dan jer će imati prvu kompletnu probu, zatim konferenciju za novinare i u 17 časova veliku generalnu probu koju će slušati i ocenjivati članovi žirija.

„Naše devojčice stvarno plene svojom pojavom, jednostavnošću. Detinjaste su i njihova pesma Oči deteta šalje poruku da deca sve gledaju iskreno svojim očima i kada bi ljudi gledali makar jedim delom kako to deca čine, svet bi bio mnogo bolji“, navodi Silvana Grujić.

Nastup, za koji je koreografiju uradila Milica Cerović, režirala Milica Soldatović, a kostime Aleksandra Stošić Krstović, bio je vrlo zapažen i lepo prihvaćen.

„Ideja je da prikažemo dve devojčice koje dolaze iz dva različita sveta, ali su u suštini iste, imaju iste želje i na isti način gledaju ovaj svet“, dodaje Grujićeva.

Jovana i Dunja se odlično snalaze. Obe su veoma talentovane, sa lepim glasovima, muzički obrazovane i lepo se druže sa svim ostalim takmičarima, što je i suština ovog takmičenja, da se deca upoznaju i da se druže, ističe odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a.

„Sutra na Drugom programu RTS-a od 16 časova pratite direktan prenos takmičenja, a glasanje je već sinoć u 20 časova počelo. Publika glasa na sajtu takmičenja. Glasanje je traje danas ceo dan do sutra u 16 časova i početka takmičenja“, podseća Silvana Grujić.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво