Читај ми!

"Killin’ the Muse", novi spot „Empati soul prodžekta“

Sinoć je u emisiji „Bunt“ na RTS-u premijerno emitovan novi spot grupe koja se već punu deceniju zalaže za muziku u autorskim okvirima.

„Prvo što ćete sigurno zapaziti je dinamičnost, drugačije ne bismo ni sami opisali naš nastup. Zapravo, svi angažovani oko ovog muzičkog videa, doprineli su da na najbolji način budu predstavljene ta naša neiscrpna energija i radost, koju osećamo svakim izlaskom na binu, kao i snažna poruka pesme... a svetlosne scene u spotu, samo su upotpunile ovu kreativnu priču“, ističe Nenad Radaković, osnivač benda i dugogodišnji aktivista na polju muzičke demo scene.

„Ovo nam mnogo znači, veliku zahvalnost dugujemo legendarnoj rok novinarki i urednici Branki Glavonjić, autorki emisije Bunt i 'Bunt rok festivala' RTS- a, na velikodušnom zalaganju i trudu oko realizacije, kreiranja i osmišljavanja celokupne ideje u vezi sa snimanjem spota“, kaže Radaković i dalje naglašava: „Pesma Killin' the Muse nastala je u najranijoj fazi muzičkog sazrevanja benda, a pre svega, mog sazrevanja - kao autora i tekstopisca. Polazište muzičkog nadahnuća ove pesme je u ličnoj želji da nađačam borbu sa kojom se susreću generacije novih muzičkih umetnika i autora na našim prostorima. Zato ovom pesmom poručujemo da su nam od uzora i muzičkih autoriteta, mnogo potrebnije i važnije – prilike da iskažemo svoj talenat i da nas publika upozna. Ovaj muzički video jeste jedna od takvih prilika i nadamo se da će naći svoj put do publike i da će im se dopasti.“

Muzički spot za pesmu Killin' the Muse sniman je u centru „Milenium“ u Vršcu. Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić (Radio-televizija Srbije), a podršku realizaciji spota pružio je i Sokoj.

Osim Nenada, u spotu se pojavljuje i Rade Radojčić, basista, član benda „Empati soul prodžekta“ od osnivanja.

„Osim što smo za sve ove godine ostali dosledni muzičkom istraživanju i usavršavanju,
Rade i ja smo prolazili kroz mnoštvo profesionalnih izazova“, kaže Radaković i poverava: „U tom smislu, prijateljstvo smo trajno utkali i u ovaj spot, a njegovom konačnom realizacijom smo na najbolji mogući način zaokružili našu muzičku priču u vezi sa prvim albumom Pyrrhic Victory (na kom se i nalazi pesma Killin' the Muse.“

Autentičnost svog celokupnog muzičkog nastupa, „Empati soul prodžekt“ prikazao je još 2016. godine kada je osvojio drugo mesto u finalu „Bunt rok festivala“, u konkurenciji od 180 bendova.

Prethodno su 2012. godine, u organizaciji novosadske televizijske kuće Kanal 9, ostvarili ubedljivu pobedu u emisiji Live šot (Live Shot). Muzičkim nastupima su toliko oduševili članove žirija, da su „Empati soul prodžekt“ proglasili za najbolji bend, u svim serijalima tog takmičenja.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво