Читај ми!

Big bend RTS-a sa jednim od najboljih trubača današnjice

U Kombank dvorani sinoć je nastupio Big bend RTS-a sa čuvenim trubačem Džonom Maršalom.

Bilo je zadovoljstvo slušati repertoar po izboru jednog od vodećih džez trubača današnjice, sastavljen tako da ponudi stilsku i ritmičku raznolikost, od džez standarda do originalnih kompozicija Džona Maršala.

Numere napisane u odličnim aranžmanima za trubu ostavile su prostora da se i Big bend predstavi u najboljem zvuku.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, prvi put i nadam se da ću imati više prilike da vidim grad. Po dolasku sam shvatio da ovde postoji duboko uvažavanje džez tradicije i odmah sam osetio povezanost sa ostalim trubačima. Doneo sam odlične aranžmane nekih lepih melodija i veoma sam srećan zbog visokog nivoa muziciranja u ovom bendu i divne prijateljske atmosfere“, kaže Maršal.

Džon Maršal je odrastao u Njujorku gde je imao priliku da nastupa sa najvećim imenima džez muzike današnjice. Devedesetih se doselio u Nemačku i evropskoj publici postao poznat po maestralnom sviranju trube i fligorne iz kojih izlaze veoma duge fraze i precizno odsviran čist ton.

„Nama je čast da imamo solistu ovakvog renomea posle nekoliko godina raznoraznih koncerata. Džon Maršal je solista jedan od najvećih big bendova u Evropi WDR Big Benda. Uživamo u radu sa njim“, ističe Marko Đorđević.

Saradnja sa inostranim umetnicima prilika je za susret različitih kultura i razmenu iskustva i energije, a muzika, posebno džez koji pruža veliku slobodu, pogodno tle da ta sinergije dospe do publike.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво