Читај ми!

Veče posvećeno Tomi Zdravkoviću, sviralo se kao da je tu

U Kombank dvorani u Beogradu je pod sloganom „Sviramo noćas kao da je tu“, održano Veče Tome Zdravkovića.

Prvi veliki solistički koncert Toma Zdravković imao je u Domu sindikata. Tu su ga i kasnije dovodili koncerti za koje se tražila karta više, čak i 20 večeri zaredom.

Tri decenije posle Tomine smrti, u sadašnjoj Kombank dvorani čuli su se neki od njegovih najvećih hitova.

„Drugačiji je od drugih, imao je neki svoj stil pevanja, kantautor je bio i sve te pesme je donosio na svoj način. Mi svi možemo da pokušamo da izimitiramo Tomu, ali nije to to“, priznaje pevač Miroslav Radulović.

Sećanje na pesme i legende o boemskom životu jednog od najvećih domaćih pevača narodne muzike probudio je film Toma Dragana Bjelogrlića, koji je do sada videlo više od 500.000 gledalaca širom Srbije.

„Bio je veliki umetnik, boem, kompozitor, pevač. Gledao sam nedavno film i oduševio sam se i morali smo da dođemo danas da čujemo neke od najpoznatijih pesama“, kaže jedan od posetilaca koncerta.

„Tek 1999. sam čula za Tomu Zdravkovića. Od tog momenta kako sam čula njegove pesme nisam prestala da ga slušam do danas. A gledala sam i film koji je predivan u svakom pogledu“, otkriva gošća koncerta.

„Interesovanje za Tomu Zdravkovića i njegove pesme nikad nije nestalo ni jenjavalo, njegove pesme žive, slušaju se i dan danas i uz njih se provode najlepši momenti tih sitnih sati“, kaže druga.

„Dao sam vam dušu svoju“, piše na spomen ploči posvećenoj Tomi Zdravkoviću u rodnom Pečenjevcu. Njegovi zemljaci su ga najbolje poznavali, a svi ga pamtimo kao simbol života ispunjenog pesmom i tugom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи