Читај ми!

Lučić održao koncert u „Madlenianumu“ - izveo arije koje su dugo njegov zaštitni znak

Na sceni „Madlenianuma“ koncert je održao bariton Željko Lučić. Sa sopranima Draganom Radaković i Sanjom Anastasiom, i orkestrom uz maestra Dejana Savića - pevao je arije koje su u svetu njegov zaštitni znak.

Posle tri godine, ponovo u Beogradu i ponovo sa operskim arijama i duetima. Upravo je program je ono po čemu je Željko prepoznatljiv u svetu, i zbog čega mu se divi publika u najvećim operskim kućama.

„U stvari ne znam da li sam učestvovao u pravljenju programa jer sam jednostavno dobio predlog od maestra Savića koji sam prihvatio. To je moj repertoar i tu se najbolje snalazim", kaže Lučić.

Naš bariton svetskog glasa do najvećih pozornica stigao je disciplinom i strpljenjem. Od Zrenjanina do Metropolitena bilo je nekoliko ključnih koraka.

Na pitanje o tome, koji je bio prelomni trenutak u njegovoj karijeri - prva nagrada na takmičenju u Barseloni, odlazak u Frankfurt ili angažman u Metropolitenu, Lučić odgovara da je taj trenutak povezan sa horom „Josif Marinković".

„Prelomni trenutak je - Zrenjanin i hor Josif Marinković, dirigent pokojni Slobodan Bursać... Kao što sam već rekao u nekom intervjuu, on je započeo moju opersku priču. Da bi čovek ipak uspeo u ovom poslu - rad, red, disciplina ništa novo nisam rekao, nisam izmislio toplu vodu, ali zaista jeste tako", ispričao je Lučić.

Opera je u vreme kovida pretrpela značajne gubitke. Reč je o velikoj i skupoj mašineriji koja gotovo da je stala.

Lučić danas ima potpisane ugovore do jula naredne godine sa operama u Frankfurtu i Parizu i sa Metropolitenom.

Iako su neki domaći mediji prošle godine preneli da se umetnik povlači sa scene, Lučić nam je otkrio da više ne razmišlja o tome.

„Jeste, palo mi je napamet da polako privodim kraju karijeru ali ipak ne bih ako već vidim da se polako vraćamo na stare staze, hajde da vidimo koliko još može da traje", zaključio je Lučić.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво