Читај ми!

Vlatko Stefanovski zatvorio letnju sezonu koncerata na Tašu

Vlatko Stefanovski, proslavljeni makedonski muzičar i miljenik beogradske publike nastupio je na Tašmajdanu. Muzika s novog albuma prihvaćena je sa istim sentimentom kao i bezvremeni hitovi grupe „Leb i sol“ u drugom delu koncerta.

Povratak zvuku sedamdesetih na najnovijem albumu Taftalidze Shuffle rezultat je introspekcije u uslovima pandemije, pesme su intimne i lične, a album inspirisan naseljem u Skoplju za koji je Vlatko Stefanovski vezan.

„Jedan flešbek prema mojoj mladosti, prema mom naselju. Sve stvari su nekako povezane, čak se može reći da je album zamirisao na konceptualni album. Obično pop albumi i rok albumi su svaka pesma priča za sebe i nemaju veze jedna sa drugom. Ove stvari koje su na tom albumu imaju veze, povezane su na neki način“, objašnjava proslavljeni muzičar.

Povezuje ih karakterističan, nepravilni ritam koji je DNK muzike Vlatka Stefanovskog. Makedosnkog gitaristu pratili su mladi i gostujući muzičari.

Muzika s novog albuma je prihvaćena sa istim sentimentom kao i bezvremeni hitovi grupe „Leb i sol“ u drugom delu koncerta. Publika veruje Vlatku Stefanovskom.

„Ne treba apsolutno da mi veruju, jer i ja samom sebi ne verujem apsolutno. Ali, dobro je da me prati. Ja samo gledam da sam živ i zdrav. Ja uopšte ne pokušavam da konkuriram bilo kome, uopšte ne pokušavam da budem po svaku cenu dopadljiv ili zanimljiv“, poručio je Stefanovski.

Vremena su i meteorološki i epidemiološki nestabilna, a činjenica je da za koncerte na otvorenom nema idealnih uslova. Nastupom na Tašu, Vlatko Stefanovski je zatvorio ovogodišnju letnju scenu na Tašmajdanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво