Читај ми!

Počela 54. Gitarijada, bira se najbolji vokalni solista

U Zaječaru je počela 54. Gitarijada, drugačija nego prethodne ali važna jer se nastavlja tradicija jedne od najstarijih rok manifestaciju u Evropi. Ulaz je besplatan, uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Ove godine, zbog epidemije, nije bilo konkursa za takmičare – neafirmisane rok grupe. Na ovogodišnjoj Gitarijadi nastupaju pobednici sa prethodnih. U šali se hvale da su zbog aktuelne situacije, najduže bili pobednici.

„Naravno da nama to ponekad imponuje, onako interno, među nama, ali naravno to ništa nije dobro. Mi bismo mnogo više voleli da je i prošle godine održana Gitarijada, da se još mladih bendova prijavilo, da su se takmičili i pokazali ono najbolje što imaju“, Miloš Došić frontmen beogradske grupe Bend over.

Najverniji poštovaoci rok muzike i Gitarijade okupili su se iz svih krajeva zemlje i iz susednih država regiona. Ulaz je besplatan, ali uz potvrdu o vakcinaciji, negativan test na koronavirus ili uz uverenje o preležanoj bolesti.

U revijalnom delu nastupili su Riblja čorba i Hladno pivo. Sutra uveče sviraće još dva pobednička benda: Hadži prodane duše i Sanitarijum.

Od ove godine dodeljivaće se i nagrada za najboljeg vokalnog solistu, i jedina na ovogodišnjoj Gitarijadi.

„Specifičnost ovogodišnje Gitarijade je takođe i nova nagrada koju smo uveli u čast nedavno preminulog Momčila Moše Radenkovića, jednog od osnivača Gitarijade i frontmena grupe Zlatni prsti. Stručni žiri će od ova četiri benda koji se takmiče izabrati najboljeg vokalnog solistu“, objasnio je Ivan Živković, predsednik organizacionog odbora 54. Gitarijade.

Sutra uveče nastupaju u revijalnom delu Neverne bebe i Galija. Za najboljeg vokalnog solistu nadmetaće se pevači iz bendova pobednika na ranijim Gitarijadama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво