Читај ми!

"Rok el klasiko" – Nele Karajlić i Stefan Milenković, roker i virtouz klasike sviraju zajedno

Prvi put pred našom publikom spoj muzike Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića. U Narodnom muzeju predstavili su zajednički projekat "Rok el klasiko".

Svako je u svom muzičkom žanru zvezda. Melodije po kojima su poznata dvojica muzičara prvi put u do sada neizvođenom spoju.

„Nikada se nije napravilo ovo o čemu sam ja sanjao, a to je da se klasika uveze u neku rok pesmu i da se ne vidi razlika, da se ne vidi šav između onoga što je rok i onoga što je klasika. Stefana znam još dok je bio klinac, sreo sam ga on je imao 14 a ja 24, on se rodio kao zvezda, a znam da je dovoljno lud i dovoljno entuzijasta da ovako jedan poduhvat sa mnom krene", rekao je Nele Karajlić.

Krenuli su sa spotom "Gile i Čajkovski", a najavili i do dva sata programa. Neograničenost u izboru spojila je poznate pesme Zabranjenog pušenja sa melodijama Čajkovskog, Bramsa i Šostakoviča. Kažu da je sloboda koju imaju bila idealan izazov i zadovoljstvo.

„Ovde je sve dozvoljeno i reč i slika i video performans art, saradnici sa kojima smo. To seme koje smo posejali sada je potencijal, što me je privuklo odmah u ovoj saradnji, jer sam prepoznao taj neograničen umetnički potencijal. Mislim da svaki umetnik treba da bude netipičan, da je to skoro definicija umetnosti", istakao je Stefan Milenković.

Netipičan roker i virtuoz klasike stvoriće melodije koje će na koncertu trajati i do deset minuta. Taj muzički eksperiment krunisaće koncertom na Tašmajdanu na Svetski dan muzike, 21. juna 2022. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво