Читај ми!

Srbija među 19 učesnika „Dečje pesme Evrovizije 2021“

Evropska radiodifuzna unija objavila je da će se na ovogodišnjoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“ takmičiti predstavnici 19 zemalja. Takmičenje najboljih mladih pevača Evrope održaće se u Parizu 19. decembra.

Na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ u Parizu naći će se predstavnici Albanije, Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Irske, Italije, Jermenije, Kazahstana, Malte, Poljske, Portugalije, Rusije, Severne Makedonije, Srbije, Ukrajine, Holandije, Španije i domaćina Francuske.

Izvršni supervizor takmičenja Martin Esterdal ne može da sakrije oduševljenje povodom povratka takmičenja.

„Radujemo se tome što ćemo ugostiti mlade talente iz različitih delova Evrope u jednom magičnom događaju sa brojnim iznenađenjima“, kazao je Esterdal.

Takmičenje će organizovati Francuska televizija (France Televisions), a šefica francuske delegacije Aleksandra Red-Amijel je rekla da je francuskom javnom servisu čast što će organizovati „Dečji Evrosong“.

Prva „Dečja pesma Evrovizije“ organizovana je 2003. godine u Amsterdamu, a pobedu je odnela Hrvatska. Prošle godine je u Poljskoj pobedila predstavnica Francuske. Zbog toga će se ovogodišnje nadmetanje mladih pevača održati u Parizu 19. decembra.

U toku je konkurs za odabir predstavnika Srbije na predstojećoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“. Rok za slanje kompozicija je 20. septembar, a uslove i pravila konkursa možete pogledati na našem sajtu

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво