Читај ми!

Rim ispao iz igre: Koji grad će biti domaćin Pesme Evrovizije

Glavni grad Italije, Rim, ispao je iz nadmetanja gradova ove zemlje u kojima bi mogao da se održi izbor Pesme Evrovizije 2022. Tek će se početkom septembra znati koji će italijanski grad biti domaćin ovom muzičkom takmičenju.

Pobedom grupe „Maneskin“ u maju u Roterdamu, Italija je postala naredni domaćin ovog prestižnog takmičenja za izbor najbolje „Pesme Evrovizije“, ali se za sada još uvek ne zna u kom će se, od pet gradova koji su ušli u uži izbor, ono održati. Nakon što je Rim ispao iz igre, u konkurenciji su ostali Milano, Torino, Bolonja, Rimini i Pezaro.

Na konkurs koji je RAI početkom jula otvorio prijavilo se 17 gradova, od kojih je u užem izboru sada ostalo pomenutih pet. Pored Rima, u drugom krugu, iz takmičenja su ispali Đenova, Aleksandrija, Sanremo, Aćireale i Palacolo Akreide.

Gradovi, između ostalog, moraju da ispune sledeće uslove da bi mogli da organizuju takmičenje:

– Zatvorena struktura koja je u stanju da ugosti najmanje 8.000 gledalaca i koja poseduje klima uređaje;

– Da ima na raspolaganju bar 2.000 soba u hotelima koje se nalaze u blizini mesta u kome će se održati takmičenje;

– Postojanje međunarodnog aerodroma koji je dobro povezan sa mestom održavanja spektakla i nije udaljeniji od 90 kilometara;

– Postojanje logističke strukture koja može da ugosti 1.000 novinara, kao i javni toaleti te restorani;

– Infrastruktura koja je u stanju da neometano funkcioniše šest nedelja pre samog događaja, dve nedelje u toku trajanja takmičenja i nedelju dana posle.

Rim je izbačen iz igre jer je grad predstavio samo jedno mesto na kome bi moglo da se održi takmičenje, a to je nova „Fiera di Roma“ koja, nažalost, nema odgovarajuću visinu za održavanje ovakve vrste događaja.

Nakon pobede grupe „Maneskin“ čiji članovi su Rimljani, gradonačelnica Virdžinija Rađi je ustvrdila da je Rim perfektan za „Evroviziju“, što se ipak neće dogoditi. U medijima se vode polemike oko toga da je glavni grad Italije još jednom dokazao svoju neefikasnost koja nije dostojna jednog evropskog glavnog grada kao što je Rim.

Početkom septembra Italijanska medijska kuća RAI i EBU doneće zajedničku odluku o tome koji će grad od preostalih pet biti domaćin ovom međunarodnom takmičenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво