Читај ми!

Guča - neodoljivi zvuk trube 60. put

Posle "Egzita" ljubitelji trube su se pitali da li će 60. jubilarni sabor trubača biti organizovan ove godine u Guči. Prema poslednjim informacijama, hoće ali će za ulaz biti potrebna potvrda o primljenoj vakcini, dokaz o preležanoj bolesti ili negativan antigenski ili pi-si-ar test. Planira se i uvođenje takozvane branjene zone duge sedam kilometara, u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup. Nije isključeno da Krizni štab zabrani održavanje ako za to bude potrebe.

Gostujući u  Beogradskoj hronici Dejan Petrović, trubač, koji je ovogodišnji muzički urednik sabora u Guči, istakao je da jeste muzički urednik, ali da se ne bavi organizacijom oko nastupa izvođača.

„Mogu sa sigurnošću da vam pričam o muzičkim nastupima u Guči. Otvaranje je 13. avgusta, te večeri je moj koncert i ponoćni koncert majstora trube. Subota je predviđena za Bojana Suđića sa Simfonijskim orkestrom, koncert Bobana Markovića i Dejana Lazarevića. Nedelja je predviđena za takmičarski deo, koncerti Dejana Jevđića, Elvisa Ajdinovića i Gorana Bregovića. Plato ispred Doma kulture namenjen je trubačkim orkestrima koji dolaze iz inostranstva", istakao je Dejan Petrović.

Nova pesma Bobana Petrovića, nastala je pre 13 godina, nova je za publiku, a korišćena je u seriji „Zlatni dani".

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара