Čitaj mi!

Otvoren je konkurs za „Dečju pesmu Evrovizije 2021“

Radio-televizije Srbije raspisuje konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na „Dečjoj pesmi Evrovizije 2021“ koja će biti održana 19. decembra u Parizu, glavnom gradu Francuske.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije, kao članica Evropske radiodifuzne unije, organizuje izbor i učešće predstavnika Srbije na takmičenju „Dečjoj pesmi Evrovizije“.

Prošle godine „Dečja pesma Evrovizije 2020" održana je u specifičnom formatu, u Varšavi u Poljskoj, a ove godine mladi pevači nadmetaće se u Parizu, posle prošlogodišnje pobede jedanaestogodišnje Valentine iz Francuske.

U poslednjih nekoliko godina predstavnici Srbije su bili duet – Irina Brodić i Jana Paunović sa pesmom Ceo svet je naš Ognjena Cvekića, Bojana Radovanović sa pesmom Svet autora Mari Mari, Darija Vračević interpretirala je pesmu Podigni glas Aleksandre Milutinović, a prošle godine predstavnik Srbije bio je Petar Aničić sa pesmom Otkucaj koju je radio zajedno sa Vladimirom Graićem i Leontinom Vukomanović.

I ove godine Radio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za izbor pesme i predstavnika Srbije na takmičenju „Dečja pesma Evrovizije“. Na ovaj način deca se neguju kao interpretatori, ali se podstiču i u autorskom smislu, time što imaju mogućnost da daju svoj doprinos u stvaranju muzike ili teksta kompozicije.

Detaljne informacije o konkursu možete pronaći ovde.

Osnovni uslovi su:

- da kompozicija traje najviše 3 minuta, a najmanje 2 minuta i 30 sekundi,
- da je napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji,
- da tekst i melodija kompozicije nisu objavljeni, izvedeni i emitovani, u celini ili u delovima,
pre 1. maja 2021. godine,
- da kompoziciju na sceni može da izvede najviše 6 izvođača,
- da najmlađi takmičar može imati 9 godina, a najstariji 14 godina na dan finalnog takmičenja 19. decembra 2021. godine,
- da dete - izvođač koje je učestvovalo u pisanju/komponovanju pesme mora učestvovati u scenskom/uživo nastupu pesme kao pevač, plesač ili muzičar,
- da su autori i izvođači državljani Srbije, odnosno rezidenti Srbije,
- autori treba da prilože finalni ili demo snimak na CD-u, USB-u, u trajanju do 3 minuta,
- radovi moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, sa adresom, telefonom (imejl adresom) autora muzike i teksta.

Ovogodišnji slogan, 19. po redu takmičenja „Dečje pesme Evrovizije“ u Parizu, biće „Zamisli“ (Imagine).

Na krilima mašte mladi interpretatori će sigurno obojiti i doneti mnogo novih lepih muzičkih ideja, a konkurs za izbor predstavnika Srbije biće otvoren do 20. septembra.
Radovi se šalju na adresu:

JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2021 - Dečja pesma Evrovizije 2021.

broj komentara 0 pošalji komentar