Читај ми!

Avatari grupe ABBA kreću na turneju sledeće godine

Posle gotovo četiri decenije pauze, „ABBA“ se napokon vraća na scenu. Više puta odlagana hologramska turneja biće realizovana 2022. godine, a snimljeno je i pet novih numera.

Od 1983. godine i raspada grupe „ABBA“, njeni obožavaoci sanjaju o ponovnom okupljanju, novim pesmama i koncertima. Želja će im se ispuniti dogodine, javlja portal Dazed Digital.

Grupa je prvi put najavila turneju "ABBAtars" 2017. godine, a nastupi su bili planirani za 2019. godinu.

Švedska legendarna grupa otkrila je 2018. godine da radi na novim pesmama prvi put posle 35 godina, a njihovo objavljivanje bilo je predviđeno za 2019, a ubrzo odloženo za 2020. godinu. Ni turneja ni dve nove numere nisu ugledale svetlost dana.

Sada, u intervjuu za Tajms, kantautor Bjorn Ulveus obećava da će na hologramsku turneju „krenuti“ sledeće godine i otkriva da, kao nagradu za strpljive obožavaoce, grupa ima ne dve, već pet novih pesama, koje će premijerno izvesti na nastupima.

Na turneji će svi članovi „ABBE“ imati hologramske prikaze, koji su nastali fotografisanjem umetnika „iz svih mogućih uglova“.

„Terali su nas da pravimo grimase pred kamerama. Nacrtali su tačke na našim licima, izmerili su nam glave“, opisuje 75-godišnji umetnik.

Snimanje je zabavno, ali nećemo na turneju 

Iako su se članovi grupe zabavili snimajući nove pesme i pripremajući turneju, kako Bjern ističe, slavni četverac nema želju da zaista ide na nastupe.

To je potpuno razumljivo jer su Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani Frid Lingštad u osmoj deceniji. S druge strane, Bjorn ističe da nikada nisu bili željni turneje: „Imali smo desetogodišnju karijeru i od toga smo možda putovali šest meseci“.

Govoreći o tome kako muzika koju su napravili može biti drugačija od one na koju smo navikli kada je ova švedska grupa u pitanju, Ulveus ističe da su glasovi pevačica Agnete i Ani Frid možda niži i to za čitav stepen, ali da pesme i dalje zvuče kao „ABBA“.

Od pet novih numera koje treba da stignu sledeće godine, potvrđene su dve: I Still Have Faith In You i Don't Shut Me Down.

„Jedna od njih je pop melodija, lako se pleše uz nju, dok je druga vanvremenska, više za razmišljanje. To je sve što ću reći. Nordijski tužna, ali istovremeno i srećna“, poručio je Bjorn 2018. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво