Читај ми!

"Gitarologija", album sa 40 izvođača je vrh karijere benda "Dr Project Point Blank"

Bend "Dr Project Point Blank", postoji skoro četiri decenije.U tom periodu bend je snimio deset studijskih albuma, jedan živi-video album, svirao bezbroj koncerata u Srbiji i inostanstvu. I dalje važi za jedan od najstarijih aktivnih srpskih bluz sastava

Grupa je ostvarila veliki uspeh sa starim pesmama, a jedna od pesama, nastala 2008. godine, doživela je ozbiljnu popularnost. Jedna italijanka je na audio snimak pesme uradila video, a tekst pesme prepevan je na nekoliko jezika.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, frontmen beogradskog bluz benda Dragoljub Crnčević Crnke, istakao da ne zna tajnu uspeha ove pesme.

„Kada smo snimili prvi album, koji je bio autorski, jedna od mojih pesama, imala je zapaženi uspeh, jer se stvari događaju kada treba", istakao je frontmen grupe.

Tokom karijere dva puta je bend "Dr Project Point Blank", bio u svim novinma, na radio i TV stanicama, kada je održan koncert u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Tada je izašao i DVD nazvan „Život u zatvoru", 2006. godine, na kome se osim snimka našao i dokumentarni film Ilije Gajca. Drugi put, 2015. godine izašao je album „Gitarologija", a uskoro će se pojaviti i DVD.

„Gitarologija je nešto najlepše što je bend odsvirao, jer tu gostuje oko četrdesetak ljudi, koji su krem bivše Jugoslavije. Tu su Bajaga, Dado Topić, Vlada Jelić, Vlatko Stefanovski,...Promocija je bila u Domu omladine, album je dupli, jer ima englesku i srpsku verziju.Taj album je vrh karijere", rekao je frontmen grupe Dragoljub Crnčević Crnke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво