Novi spot benda „Lagana sreda“ za pesmu „Novo vreme“

Pobednici petog izdanja „Bunt rok festivala“, članovi benda „Lagana Sreda“ snimili su treći video-spot za pesmu „Novo vreme“. Spot je premijerno emitovan u sredu 7. aprila u emisiji „Bunt“ na Drugom programu RTS-a.

„Pesma je nastala pre otprilike tri godine, ali se nazivom i tematikom uklopila u današnje doba i ono što nam se trenutno dešava“, kaže pevač, gitarista i frontmen benda „Lagana Sreda“, Stefan Niketić.

„Tekst pesme govori o lažnim obećanjima koja su konstantno slušali kako naši vršnjaci tako i generacije pre nas... sve te neke lažne nade o nekom novom vremenu. I mi, kao i oni pre nas sada čekamo da to vreme prođe, kako bi možda, jednom – bilo bolje“, dodaje Filip Janjić, basista benda.

Spot za pesmu Novo vreme snimljen je u studiju „Bit“ u zgradi Bigza, tokom poslednjih dana bitisanja ovog neformalnog prestoničkog kulturnog centra i svojevrsnog utočišta, kako za stvaraoce i umetnike, tako i za publiku koja je godinama pratila njihov rad.

„Ovo je prvi spot u kojem i zaista sviramo. Do sada nismo primenjivali ovakav pristup u našim spotovima, ali pošto već čekamo da prođe 'novo vreme', rešili smo da se i mi malo promenimo, da se još više angažujemo“ nastavlja Filip.

Kao i u prethodna dva video-spota, članovi benda su i u ovoj ekranizaciji njihove pesme glavni
akteri.

„Želeli smo da što vernije dočaramo, prikažemo te unutrašnje sukobe, borbu koja se odvija u svima nama. Dramaturški, akcenat je na borbi, preispitivanju, izvesnoj teskobi ali i nagomilanoj energiji, koja je sputana – sve to je zadesilo mnoge umetnike u današnjim okolnostima. Neretko, čovek je u tako delikatnim situacijama sam sebi najveći neprijatelj“, zaključuje Stefan Niketić.

Video-spot za pesmu Novo vreme grupe „Lagana sreda“ nastao je kao rezultat uspešne saradnje benda sa najdugovečnijom TV rok emisijom Bunt, uz podršku Sokoja. Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво