Читај ми!

Zašto je Vikend najavio trajni bojkot Gremi nagrada

Kanadski pevač čije su pesme obeležile deceniju za nama najavio je da će bojkotovati Gremi nagrade, to jest da više neće prijavljivati svoju muziku za razmatranje za ta muzička priznanja.

Abel Tesfaje, poznatiji kao Vikend, najavio je trajni bojkot Gremija, navodeći kao razlog korupciju u procesu odabira nominacija za priznanja koja dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku, prenosi Gardijan.

„Zbog zakulisnih radnji u odabiru nominacija više neću dozvoliti da moja izdavačka kuća prijavljuje moju muziku za Gremije“, rekao je pevač, tekstopisac i muzički producent za Njujork tajms.

Odbore koje Vikend pominje bira američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku da bi pregledali pristigla dela, brojali glasove članova i odabrali zvanične uže liste.

Takođe, odbori su u mogućnosti da na liste dodaju umetnike i dela koji nisu dobili nijednu nominaciju u prvoj fazi odabira nominovanih i to važi za sve izuzev četiri glavne kategorije.

Uprkos tome što je pesma Blind Lights najveći hit 2020. godine i neverovatne 52 nedelje provela na Bilbordovoj listi top 100 među prvih deset, a album na kojem se numera nalazi dvostruko platinast, Vikend nije dobio nijednu nominaciju za ovogodišnje Gremije.

„Gremiji su i dalje korumpirani. Ostali ste dužni meni, mojim obožavaocima i transparentnosti u muzičkoj industriji“, tvitovao je Abel Tesfaje kada je u novembru objavljena šira lista kandidata za prestižna priznanja.

„Svi smo razočarani kad neko bude uznemiren zbog nominacija. Ali reći ću vam da se neprestano razvijamo. I ove, kao i proteklih godina, dobro ćemo razmotriti kako da unapredimo proces odabira, uključujući komisije za pregled nominacija“, istakao je privremeni predsednik Gremi nagrada Harvi Mejson mlađi, reagujući na Vikendovu najavu bojkota.

Mejson je podsetio da su odbori za razmatranje nominacija uvedeni 1989. godine „da bi se eliminisala pristrasnost i mogućnost favorizovanja umetnika koji su izuzetno poznati na uštrb onih koji su na početku karijere, kao i nezavisnih izdanja i izvođača“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара