Читај ми!

Dejan Cukić predstavlja novi-stari album i vraća se na novi-stari teren Radija 202

Album „Ulica bez brojeva“ pandemija je zaustavila u trenutku kada je krenuo u let po regionu. Zbog toga je i godinu i po posle objavljivanja za Dejana Cukića i dalje „novo izdanje“. Emisija na Radiju 202 „Ode ponedeljak“ za poznatog muzičara još jedan je novi-stari teren.

Deveti studijski album Ulica bez brojeva objavio je PGP RTS 2019. godine, nešto kasnije, prvi put posle 30 godina, kada je reč o izdanjima Dejana Cukića i njegovog benda, krenuo je van granica, po regionu. 

„Promocija u Zagrebu i neke svirke koje smo imali u Sarajevu su bile poslednje. Posle toga je nastala pandemija i zaustavljena je čitava ta akcija. Malo komično, ali pričam i dalje i imam obavezu da pričam o novom albumu o nečemu što je izašlo pre godinu i po“, kaže Cukić.

Album ima 10 pesama i, kako ističe muzičar, one su našle put do publike, ali se pandemija oseća veoma jako.

„Izašao je jedan najavni singl, pa je naslovna pesma dobila spot koji je izašao zajedno sa izlaskom albuma. Treća pesma se pojavila bukvalno na početku pandemije kao najava budućih koncerata i potpuno nezapaženo prošla jer u tom trenutku muzika ljude nije zanimala“, priča gost Jutarnjeg programa.

Odnedavno, Dejan Cukić vodi i uređuje emisiju na Radio Beogradu 202 Ode ponedeljak.

„Obično me kritikuju da se rasipam previše, da bi bolje bilo da sam koncentrisan samo na muziku. Međutim, u ovoj situaciji ispalo je da su te moje Be varijante bile vrlo korisne, jedna od njih je emisija na Radiju 202 koja se zove Ode ponedeljak jer počinje u ponoć između ponedeljka i utorka“, objašnjava poznati muzičar.

Dosta muzičara u Americi, između ostalih i Alis Kuper, Bob Dilan, Ron Vud iz „Stonsa“, imaju svoje radio emisije.

„Kuper ima tu teoriju da su muzičari najbolji za radio emisije jer puštaju prave pesme koje ljudi treba da čuju. Nije ovo prvi put, radio sam na radiju i ranije, ali ovo je, čini mi se, emisija koju radim baš po svom ukusu“, istakao je Cukić dodajući da u emisiji ima temu koja određuje listu pesama.

Prema njegovim rečima, u svakoj emisiji je, telefonski, i neko od njegovih kolega iz regiona poput Nena Belana, Zorana Predina, Vlatka Stefanovskog, Galeta iz „Kerbera“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво