Читај ми!

Večeras počinje Sanremo, prvi put bez publike

Najpoznatiji italijanski muzički festival „Sanremo“ prvi put u istoriji biće održan bez publike. U Italiji, koja je i dalje u punom jeku pandemije, pozorišta, bioskopi i koncertne hale zatvoreni su već godinu dana.

Krajem januara, govorilo se o tome da će „Sanremo“ biti održan pred publikom, te da će to biti plaćeni parovi koji žive zajedno i imaju negativan test, a sedeće odvojeni staklom od drugih parova, na kraju je odlučeno da najgledaniji muzički spektakl u Italiji ipak neće imati publiku osim one pred malim ekranima.

Neizvesno je bilo i pitanje voditelja – Amadeus je najpre izjavio da neće voditi festival bez publike da bi posle promenio mišljenje.

„Imaćemo veštačke aplauze ali ćemo zamišljati da su pravi“, objasnio je Amadeus koji će po drugi put voditi ovaj prestižni događaj.

Pored njega će biti Fjorelo, omiljeni italijanski voditelj i komičar koji je za Korijere dela Sera rekao da u sali tokom festivala neće biti nikoga dok će milioni ljudi sedeti pred malim ekranima.

„Zaista će biti čudno voditi program bez publike, ali to je potpuno novo iskustvo i radoznao sam kako će na kraju sve ispasti. Imam određene godine i nikada mi se tako nešto nije desilo, ali svakako mi je čast da budem deo svega u ovako teškom momentu. Da li je tu publika ili ne svakako da nije neki poseban problem, mi znamo šta su pravi problemi i nadamo se da će se uskoro rešiti. Što se nas tiče potrudićemo se da poklonimo gledaocima pet bezbrižnih večeri“, naglasio je Fjorelo.

Direktor TV stanice Rai1 Stefano Koleta čvrsto stoji iza odluke da se festival, uprkos teškom periodu, ipak održi.

„Mnogo sam slušao o tome kako je Amadeus uporan u nastojanju da se festival održi. Zapravo smo zajedno smatrali da je izuzetno važno da 'Sanremo' bude tu u najtežoj godini naše istorije. Rai nije samo informativna televizija, naše nastojanje je da ponudimo publici i momenat zabave i bekstva od trenutne teške realnosti“, objasnio je Koleta.

Potpuno drugačiji „Sanremo“ 

Ovaj „Sanremo“ biće drugačiji od svih prethodnih i to ne samo zato što neće biti publike. Festival će trajati pet večeri i direktan prenos biće na programu Rai1. Prethodni „Sanremo“, koji je takođe vodio Amadeus, bio je jedan od najgledanijih u poslednjih 20 godina.

Ove godine se takmiči 26 umetnika, dva više u odnosu na prethodnu godinu, i ima više mladih umetnika koji su skoro nepoznati široj publici. I ove godine će biti deo posvećen novim nadama.

Uz Amadeusa će često biti i Fjorelo, kao i prošle godine, kao i voditeljke koje će se menjati svake večeri.

Kao i obično, biće tu mnogo gostiju poput fudbalera „Milana“ Zlatana Ibrahimovića koji se povredio, što znači da neće izlaziti na teren iako će sutra uveče prisustvovati utakmici sa klubom „Udinese“, a preko vide-linka će biti deo festivala samo tog dana.

Svih ostalih dana će biti prisutan. U četvrtak će Zlatan i proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović otpevati u duetu pesmu Vagabundo.

Specijalni gost je i poznata italijanska pevačica Laura Pauzini koja je upravo osvojila Zlatni globus.

U odnosu na prethodne godine festival neće imati tzv. Dopofestival, susrete sa obožavaocima a umetnici i zaposleni će svakog dana morati da rade test na kovid.

Takođe, moraće da jedu u hotelu u svojoj sobi, stalno će ih voziti isti šofer, a intervjue će davati samo onlajn. Prošle godine je bilo prisutno 1.200 novinara, a ove svega 100.

U samom gradu Sanremo važiće posebna pravila kretanja. Zabranjeno je zaustavljati se ispred „Aristona“ gde se tradicionalno održava festival, u periodu od osam do 14 časova, dok će nakon 14 časova biti zabranjeno kretanje u blizini svima koji nisu zaposleni u organizaciji festivala.

Pobednik će biti proglašen 6. marta koji je istovremeno i jedini dan kada će publika iz svojih domova moći da glasa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се