Читај ми!

Lepa Lukić: Nikada nisam izustila da sam najjača i najbolja, pevač ne treba da se pravi važan

Zbog velikog interesovanja, i na zahtev publike, PGP-RTS je ponovio izdanje „Zapisano u vremenu“, što je detaljna rekapitulacija višedecenijske karijere Lepe Lukić.

Na tri diska, našla su se 64 neprolazna hita, a sve je počelo 1967. godine pesmom Od izvora dva putića.

Pevačica kaže da nije slutila da će ostvariti dugu, lepu i uspešnu karijeru. 

„Od 67. godine, pa do dan danas, pesma Od izvora dva putića, prati moju karijeru i nije prestala da se traži. Nema veselja gde preskočim da otpevam Od izvora dva putića", rekla je Lepa Lukić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, i dodala da je počela da otvara programe upravo tom pesmom, pošto je uvek bila tražena.

Svojih početaka se seća, kako kaže, „kao da je juče bilo".

„Najvažnije je trajati. Ja mislim da ima tu još nešto i da nije samo glas u pitanju. Ja znam da imam glas da trajem, ali moraš da budeš prizemniji i da ne dižeš nos, da preskačeš preko pevača, da misliš da si ti najbolji... Ja znam da sam dobra i da me hvale svi, svesna sam ko sam, šta sam i kako pevam, ali ja to ne koristim da govorim da mi ne može niko ništa. ‘Ja sam najjača, ja sam najbolja' - to nikad nisam izustila", ispričala je Lepa i dodala do joj je još majka govorila da je mnogo skromna, ali da je ona mislila da pevač „ne treba da se pravi važan".

Kaže da nikada ne izbegava obožavaoce i ljude koji žele da se slikaju ili popričaju s njom.

Povodom trilogije sa 64 pesme koje izvodi, kaže da joj je drago što je „ponovljena".

Lepa Lukić je izdala 32 ploče i ima veliki broj trajnih snimaka za Arhiv Radio Beograda, imala je veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, učestvovala je u dva filma zajedno sa Verom Čukić i Batom Živojinovićem. Napominje da je glumila i u Kamiondžijama sa Čkaljom koji je po njenom mišljenju - neponovljiv!

„Uzeli su me zato što sam bila jako popularna, ali to sam dobro odradila, i taj film I Bog stvori kafansku pevačicu se pušta non-stop. Sakupljači perja i I Bog stvori kafansku pevačicu su komercijalni filmovi, i oni su se najviše prodali i tražili", ispričala je pevačica.

Lepa Lukić je učestvovala i u RTS-ovom muzičkom programu 60 najlepših narodnih pesama. U najlepše pesme su uvrštene Od izvora dva putića i Oj Meseče, zvezdo sjajna.

O svojim pesmama kaže da ih je sve sama birala, i da su joj sve drage. Ipak izdvaja Od izvora dva putića, jer, kako podseća, ta pesma traje 50 godina.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара