Читај ми!

Merima Njegomir: Sabor narodne muzike je okupio odlične pesme i pevače

Merima Njegomir je član žirija emisije Sabor narodne muzike 2020, čije finale je odloženo zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a kaže da je taj festival privukao sjajne kompozitore i izvođače.

Popularna pevačica narodne muzike kaže da nosi veoma lepe utiske i da misli da je RTS sa Sindikatom estradnih umetnika napravio jedan izuzetan festival, kakav nije postojao na našim prostorima.

„Da ne bi odložili festival, odlično je što su se organizatori setili da se festival podeli u osam emisija u kojima će biti po osam pevača, jer je pristiglo puno pesama. U užu konkurenciju prošlo je 64 pesme, od kojih je 16 izabrano za finale“, kaže Merima Njegomir.

Prema njenim rečima, nije toliko važno koja će pesma pobediti, jer ima puno odličnim i to je zapravo najveći uspeh festivala.

„Pojavilo se i dosta dobrih mladih pevača, a to da li će oni nastaviti zavisi i od publike, ali i njih samih koliko imaju volje, želje i ambicije bez obzira na to kakav glas imaju“, navodi Njegomir.

Žiri sa Ljubišom Pavkovićem, Dejanom Petrovićem i Merimom Njegomir imao je težak zadatak da izabere određene pesme za prolaz u finale, jer su sve bile odlične.

Popularna pevačica kaže da je pandemijsko vreme iskoristila da pripremi nekoliko koncerata, koje će održati kada prođe zabrana.

„Jedan od njih će sigurno biti u Domu ruske kulture, drugi na Kolarcu i možda 'Centar' Sava. U meni se skupilo puno kreativne energije i želim što pre da podelim svoje emocije i pesme sa publikom“, istakla je Merima Njegomir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи