Читај ми!

Maestro Stefan Milenković: Samo je naša imaginacija limit

U okviru manifestacije „Doček 7529“ koji će objediniti koncerte muzičara različitih muzičkih pravaca, zvezda večeri će biti violinista Stefan Milenković, gost Jutarnjeg programa.

Sa novosadskim kamernim orkestom „Kamerata akademika“ naš poznati violinista Stefan Milenković će prirediti publici svečani koncert povodom Nove 2021. godine i to u prostoru prve Gradske koncertne dvorane u Novom Sadu. Prenos koncerta biće emitovan u sredu, 13. januara u 20 časova na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Stefan Milenković, od skora i umetnički direktor Nove koncertne dvorane Novi Sad smatra da je odabran odličan trenutak da se otvori ova dvorana koja će se uklopiti u Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture

„Tu je na stotine događaja koji su već planirani. Sala je skoro spremna i pre par dana smo snimili koncert u njoj“, dodaje maestro Stefan Milenković.

Gost koncerta će biti njegov prijatelj i jedan od najvećih džez muzičara današnjice,  pijanista Vasil Hadžimanov. Pripremili su dve pesme koje će izvesti delom u drugačijem aranžmanu, delom improvizujući. Biće to Božićna pesma i Preko brda, preko brega.

Ova saradnja je posebno interesantna s obzirom na to da Vasil Hadžimanov dolazi iz sveta džeza. Upoznali su se na koncertu Vlatka Stefanovskog, gde je Milenković već potvrdio da, poput mnogih drugih umetnika, lako prelazi preko krutih muzičkih barijera i različitih pravaca.

„Vasil je 'One man band', kreativan je i fantastičan je pijanista. On može da svira sve, od klasike do avangarde. Mislim da je bitno za bilo kog umetnika da dođe u kontakt sa drugim stilovima, zbog izazova i obogaćenja izraza“, istakao je Milenković.

Generacijama koje dolaze, Stefan Milenković će ponuditi i svoj pedagoški rad.

„Da to je deo vizije kojoj ću se posvetiti, nakon 21 godine pedagogije. Osam godina na Džulijardu i 13 godina na Univerzitetu u Ilinoisu, gde sam još uvek i završavam u maju 2021. godine. Moja želja je da se posvetim studentima ovde i Violinskoj školi, kao i saradnji sa profesorima. Kada to dostigne najviši nivo, treba plasirati marketinški u svet“, dodaje gost Jutarnjeg programa.

Čitav sutrašnji koncertni program „Dočeka 7529“, u ukupnom trajanju od čak 10 sati muzike, biće dostupan i na onlajn platformi organizatora - Novi sad prestonica kulture.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво