Читај ми!

Šta je sve evropska prestonica kulture pripremila za doček pravoslavne Nove godine

U Novom Sadu će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, ali će publika sve sadržaje moći da prati preko onlajn platformi. Glavne zvezde dočeka, koji četvrtu godinu zaredom organizuje evropska prestonica kuture, jesu poznati violinista Stefan Milenković i „Električni orgazam“.

Koncertne sale biće prazne, ali sam doček ostaće isti, uz mnoštvo nastupa snimljenih na 10 lokacija, za šta je organizatorima jedinstvenog poduhvata bilo potrebno mesec dana.

„Programi počinju već oko pola četiri popodne. Negde oko deset sati programa nas očekuje i kroz nastupe tih izvođača biće predstavljeni i novi prostori u Novom Sadu“, kaže Milana Milovanov iz Evropske prestonice kulture.

Po starom srpskom kalendaru, 7529. godinu ćemo dočekati i uz Stefana Milenkovića koji se preselio u Novi Sad, gde će biti i profesor na Muzičkoj akademiji, ali i upravnik nove Gradske koncertne dvorane.

„Sve ovo ovde je toliko energizovano oko Evropske prestonice kulture, pa i ova sala, ali to su i stotine programa i dešavanja koji su već planirani za 2022. Tako da jedva čekam da to počne“, ističe violinista Stefan Milenković.

Specijalni gost na koncertu je i još jedan novi profesor na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

„Predavaću taj izborni predmet džez klavira, harmonije i improvizacije, tako da je po mom mišljenju to pomak i za akademiju da se malo modernizuju“, kaže muzičar Vasil Hadžimanov.

Kultni jugoslovenski bend osnovan je tačno 13. januara i za sam doček slave svoj 41. rođendan.

„Ovo je za nas neko novo iskustvo. Mi ćemo se truditi da zamislimo kao da je publika ustvari ispred nas, a ne sa druge strane monitora“, navodi Srđan Gojković Gile iz „Električnog orgazma“.

Doček će moći da se prati preko sajta visitns.rs, dok će koncert Stefana Milenkovića prenositi i Drugi program RTS-a od 20 časova.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара