Читај ми!

Božićna čestitka za najmlađu publiku Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija je za Božić najmlađoj publici poklonila „Novogodišnju muzičku bajku“ čija je onlajn premijera održana u podne 7. januar na Jutjub kanalu. Filharmoničarima se pridružio i direktor Ivan Tasovac koji je kao pijanista imao specijalnu ulogu u ovoj priči.

Božićna čestitka od Beogradske filharmonije za najmlađe Najlepša muzička bajka. Dok u salama gde sviraju novi filharmoničari ne bude ponovo glasno i nasmejano, priče iz „Muzikograda“ u kome se ispunjavaju muzičke želje i čestitke, slušaju se onlajn. Neki instrumenti i zvučni efekti čuli su se prvi put.

Violinistkinja Slavica Perić, jedna od autorki projekta, navodi da je svemu doprineo Sale Radulović i sve njegove perkusije.

Njena koleginica, Tamara Marinković Tomić, objašnjava da je u pitanju Saša Radulović, udarač u Beogradskoj filharmonij.

„Naš drugar Sale, naš irvas Đura, je na licu mesta pravio sve zvuke koje smo mi zamislili. Sve ideje su bukvalno nastajale na samom snimanju“, dodaje violinistkinja.

Sve su upotpunili i pokloni koje su izvođači dobili od svojih najmlađih slušalaca. Oni su crtali teme koje su stariji od njih odsvirali.

Ana i Petar kažu da su na crtežima bile note, irvasi, Deda Mraz i mnogo drugih stvari koje imaju veze sa muzikom.

Muzičku bajku prate numere Mocarta i Betovena, ali i specijalni zvučni efekti. Ako publici bude kao i izvođačima dok su stvarali novu bajku, neobični instrumenti i njihov zvuk imaju šansu da postanu omiljeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво