Читај ми!

Roni Romero o Oziju, Džudas pristu i svetlu na kraju tunela

Rok zvezda i neverovatan vokal najvećih svetskih rok bendova, posebnu pažnju privukao je kao pevač grupe „Rejnbou“. Roni Romero trenutno nastupa i snima pesme sa novom rok supergrupom „Inteligentni muzički projekat“ sa Sajmonom Filipsom iz grupe „Toto“ i drugim zvezdama rok scene. Planirano je da u Srbiji nastupi tokom 2021. godine, a za RTS je govorio o svom muzičkom putu, saradnji sa velikim muzičarima, ciljevima.

„Inteligentni muzički projekat“ (Intelligent Music Project) jedan je od najzanimljivijih svetskih projekata rok muzike poslednjih deset godina. Članovi supergrupe IMP su rok legende Sajmon Filips (Toto), Džon Pejn (Asia), Karl Sentans (Nazaret), Džon Loton (Juraja hip), Bobi Rondineli (Blek sabat) i Ričard Grisman (River haunds).

Grupa trenutno snima svoj šesti studijski album pod nazivom The Creation, sa Ronijem Romerom iz grupe „Rejnbou“ (Rainbow).

Snažan glas 38-godišnjeg čileanskog pevača usavršava muzički koncept muzičkog projekta. Album The Creation nije prva Romerova saradnja sa ovom supergrupom. Otpevao je jednu od najpoznatijih pesama IMP-a pod nazivom Every Time, izdvojeni hit singl sa petog albuma benda pod nazivom Life Motion.

Roni je o svom muzičkom putovanju govorio za Internet portal RTS-a.

Dok ste bili na turneji, da li ste doživeli neke posebne trenutke sa Ozijem Ozbornom i „Džudas pristom“ (Judas Priest)?

– Baš su kul ljudi! Imao sam priliku da se družim sa momcima iz „Džudas prist“ na jednoj turneji i svi su veoma dragi. Blisko sam se sprijateljo sa Ričijem Folknerom i bubnjarom Skotom Trevisom. Čak je i Rob Halford došao u našu svlačionicu da se pozdravi i slika sa nama bez ikakve najave, pokazao se kao vrlo skroman momak.

Šta vam se najviše svidelo u saradnji sa Ričijem Blekmorom i grupom „Rejnbou“?

– Najviše mi se dopala prilika da gledam i naučim kako Riči shvata muziku. On ima vrlo posebno gledište gde je svaki član važan deo mašine i svi zajedno rade na tome da se pokrene bend i usavrši zvuk. Ne radi se samo o pevaču ili gitaristi, već o svim muzičarima zajedno. Jedini način da postaneš izuzetan član benda je da slušaš i u potpunosti razumeš ostale članove iz benda.

Šta najviše volite u snimanju i izvođenju sa „Inteligentnim muzičkim projektom“?

– Najviše mi se sviđa poruka jer tu postoji nešto što nije uobičajeno u rok industriji. To je poruka ljubavi i da budemo pozitivni, pogotovo u ovim nestabilnim vremenima u kojima danas živimo. Dajemo nadu ljudima koji slušaju „Inteligentni muzički projekat“, pokazujući ono malo svetla na kraju tunela koje je ponekad zaista teško videti. To je razlog zašto muzičari treba da komponuju muziku.

Koji su vaši ciljevi i ambicije sa „Inteligentnim muzičkim projektom“?

– Cilj je prilično jasan i jednostavan: približiti ovu muziku masama, jer zaista osećam da imamo nešto veoma važno da iznesemo, a publika će to voleti!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво