Читај ми!

Boris Novković: Ljubav je ključ svega

„Kad bi me neko pitao da u nekoliko reči opišem sebe, svoj karakter i pogled na život, pustio bih mu ovu pesmu“, kaže o svojoj novoj pesmi „Dinamit“ Boris Novković koji se uključio u Beogradsku hroniku.

Boris Novković napominje da je Beogradka hronika bila prva televizijska emisija u kojoj je učestvovao u svom životu, još 1986. godine.

Početkom godine Novković je počeo da priprema novi studijski album, a nedavno je predstavio i novi singl i spot Dinamit.

„Pjesma je pozitivna, a mi se nalazimo upravo u vremenima koja su jako teška, ali mislim da su krajnje pozitivna, iako sada deluje zastrašujuće. Bitno je da samo svako svoj karakter uskladi sa stvarnošću“, napominje Novković.

Karijeru Borisa Novkovića dugu 35 godina najviše su obeležile ljubavne pesme, i kako naglašava gost Beogradske hronike, ljubav je ključ svega, posebno kosmička ljubav iz koje je sve stvoreno.

„Ne postoji veći i bolji motiv nego pjevat o razlogu našeg postojanja. Naravno, za nekoga je razlog postojanja ne ljubav nego zlo, ali meni je ljubav“, dodaje Novković.

Prva objavljena pesma sa budućeg albuma Moj grad nastala je u noći kada je Zagreb pogodio zemljotres, tako da su se u tu pesmu slile sve emocije koje su se nagomilale u njemu.

„Ali meni je to zapravo bio opis kompletnog stanja u kojem sam se nalazio. Jedne vibracije u kojoj su se nalazili moji sugrađani, i ljudi iz svih gradova u regiji i u cijelom svetu. Tako da sam napravio jedan opis kako to izgleda u jednom trenutku“, kaže na kraju gostovanja u Beogradskoj hronici Boris Novković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво