Читај ми!

Dejan Petrović: Bio sam vezan za Kosovo, a sada sam još vezaniji

Video-spot, obradu pesme „Ja sam momče sa Kosova", koju su za PGP RTS snimili glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović, za sedam dana od premijere je pogledalo više od 800.000 ljudi na Jutjub kanalu PGP RTS-a.

Dejan Petrović je sarađivao sa mnogim našim pevačima, ali saradnja sa Milanom Vasićem na pesmi Ja sam momče sa Kosova, nije mu prva saradnja sa glumcem. Kako podseća gost Beogradske hronike, još na prvom albumu je radio obradu pesme Stani, stani Ibar vodo koju su izvodili Sergej Trifunović i Skaj Vikler, a ima još takvih izleta u planu.

„Kao što znaš, volim da spajam nespojivo“, napominje poznati trubač koji je širom sveta poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementim.

Kako je spot za pesmu Ja sam momče sa Kosova već sutradan po predstavljanju i objavljivanju na zvaničnom kanalu PGP RTS-a na Jutjubu postao najgledaniji, već svi znaju kako se zahvaljujući učešću Milana Vasića kao takmičara u kvizu „Ja volim Srbiju“ rodila ideja da snime ovu numeru.

Uz saradnju i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, video-spot za ovu pesmu sniman je na lokacijama u Velikoj Hoči, u Prizrenu, Brezovici, Gračanici, Mitrovici i Gazivodama. Kostimi Tatjane Radišić su upotpunili celokupni utisak i doprineli da spot odiše jednom potpuno drugačijom atmosferom.

Dejan Petrović priznaje da je zahvaljujući ovom jedinstvenom iskustvu postao još vezaniji za prostor Kosova i Metohije.

„Potpuno je drugačiji osećaj kada ti odeš tamo i to vidiš. Sama činjenica kada sam saznao u Prizrenu da je u njemu bilo 365 pravoslavnih svetinja; obišao sam i Bogorodicu Ljevišku i crvu Svetog spasa, i Svetu nedelju, manastir Sveti arhangeli, Veliku Hoču... A emocije su mi bile pomešane. Bio sam i srećan što sam dole, a ujedno i tužan kad vidite te ljude koji su, na neki način, da kažem, zarobljeni“, dodaje Petrović.

Posle sedam dana od promocije, spot je već imao skoro 850.000 pregleda i, kako ističe gost Beogradske hronike, komentari publike i kolega su iuzetno pozitivni.

Što se tiče planova, Dejan Petrović ističe da mu je cilj da obavi posao člana žirija u Saboru narodne muzike Srbije i da ode svojoj porodici u Kokin Brod, jer drugih poslova što se tiče muzike i nastupa, sigurno neće uskoro biti.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво