Čitaj mi!

„Pero“ Irene Blagojević stiže ove jeseni

Soul-džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine treći studijski album „Pero“. Kantautorka najavljuje „mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju“, a atmosferu izdanja otkriva singlom i spotom „Milo moje“.

Na albumu Pero, koje objavljuje promoterska kuća „Long plej“, moći će da se čuju bluz, sving, fank i pop, kao i interesantne obrade.

Irena Blagojević kaže da je Milo moje dosta drugačija od ostalih pesama na izdanju – poletnija je i laganija.

„Interesantno je da sam komponujući Milo moje bila inspirisana indijskom muzikom. Ubacila sam ritmiku našeg podneblja, ali i fank, sviraju je žičani instrumenti, perkusije i flauta, te sve u svemu zvuči, rekla bih, neobično“, priča kantautorka.

Spot za numeru Milo moje snimao je u Beogradu i delom u Kikindi Aleksandar Ivančević, koji uz montažera Branislava Godića, čini uigranu dugogodišnju ekipu sa kojom je Irena pravila i spot Gorko je slatko sa prvog albuma Jutro bez ljubavi (2010).

Pored Blagojevićeve, u spotu se pojavljuje njen 16-godišnji sin Relja Peršić, kome je ta pesma bila prilika da prvi put odsvira najznačajnije perkusije i gitare.

U domaćoj muzici naziv Milo moje upotrebljen je već nekoliko puta, a verovatno je najpoznatija pesma koju je 1973. godine za Biseru Veletenlić komponovao Kornelije Kovač, na stihove Duška Radovića.

„Biserina je divna pesma, ali radila sam po svom osećaju i spontano je došlo do naziva. Nadam se da će moja pesma pronaći put do svoje publike“, naglasila je Irena.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">