Čitaj mi!

Danica Krstić i grupa „Divanhana“ predstavljaju spot za „Oj, curice“

Mlada zvezda etno-muzike, pevačica Danica Krstić predstavila je novi video-spot i obradu tradicionalne pesme „Oj, curice“, koji je nastao u saradnji sa bendom Divanhana iz Sarajeva.

Bosanskohercegovački bend Divanhana tokom pandemije je, u kontinuitetu, svim svojim poštovaocima poklanjao izvođenja nekih od najlepših sevdalinki sa naših prostora.

Ovog puta odlučili su se da objave pesmu sa, kako kažu, svojom cenjenom kolegicom Danicom Krstić, sa kojom su i ranije imali vrlo uspešnu i plodonosnu saradnju.

„Pre nekoliko godina upoznala sam predivne ljude iz Divanhane i nekako smo 'kliknuli' na prvu. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam na Radio Beogradu, kada se Divanhana uključila u program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje“, istakla je Danica Krstić.

Takođe dodaje, da su od samog početka smišljali kako da zajedno urade nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma Voće rodilo.

„Prilikom tog snimanja, u njihovom studiju smo neplanirano snimili i obradu sevdalinke koju svi volimo Oj, curice. Odlučili smo da je sada pravi trenutak da objavimo ovaj video-klip i pesmu“, otkrila je Danica Krstić.

Pesma Oj curice na najlepši način oslikava povezanost umetnika sa naših prostora u želji da se očuva zajedničko nasleđe i kultura.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 29. okt 2020, 19:37) - Мирко [neregistrovani]

Дивно певање, Диванхана!

Браво,млади и лепи људи, за сјајну комбинацију вокала у извођењу предивних песама.
Младе даме, дивних вокала и прелепог изгледа, лепо Вас је чути још лепше видети.Свако добро!

(sreda, 28. okt 2020, 10:26) - anonymous [neregistrovani]

Moje mišljenje.

Gde je Lejla? Ona je najbolja.

(sreda, 28. okt 2020, 08:53) - anonymous [neregistrovani]

Divna mlada Zeno andjeoskog glasa

Nije mi oak zivot, Ali je leo. Slusam te sa uzivanjem

div id="adoceanrsvdcfhklggd">