Čitaj mi!

Šest godina pauze AC/DC razbija spotom „Shot In the Dark” i najavljuje album

Australijski „teškaši” AC/DC podelili su sa svetom video-spot prvog singla „Shot In The Dark”, sa novog albuma „Power Up”. Spot je režirao dugogodišnji saradnik grupe Dejvid Melet.

Jedna od najuticajnijih rok grupa u istoriji, ostvarila je neverovatan tiraž od preko 200 miliona prodatih albuma širom sveta, dok su samo u Americi do sada prodali više od 71,5 miliona primeraka svojih izdanja.

Dvostruki dijamantski tiraž albuma Back In Black učinio je AC/DC najtiražnijom grupom u istoriji, a nalazi se na trećem mestu najprodavanijih albuma svih izvođača, pri čemu sadašnji dostignuti tiraž – 50 miliona, raste iz godine u godinu.

Bend je ušao u Rokenrol kuću slavnih 2003. godine, a dobitnici su i jedne Gremi nagrade za najbolji hard rok nastup (War Machine, 2010. godine).

Grupa AC/DC objaviće novi, 17. studijski album Power Up (Columbia/Menart) 13. novembra ove godine. Time su prekinuli pauzu dugu šest godina, nakon izlaska albuma Rock or Bust iz 2014. godine.

Najvažnije je da je sastav ostao nepromenjen, što znači da su Angus Jang (vodeća gitara), Brajan Džonson (vodeći vokal), Klif Vilijams (bas gitara), Fil Rud (bubnjevi) i Stivi Jang (ritam gitara), na svojim pozicijama i još jednom spremni za muzičke okršaje.

Grupa AC/DC sremila je 12 novih pesama prepoznatljivog zvuka benda, a album Power Up biće dostupan u digitalnoj verziji, kao disk i na vinilu. 

Limitirani deluks komplet biće poslastica za obožavaoce. Sa strane će biti dugme koje kada se aktivira pritiskom daje svetleći neonski logo AC/DC, a sa ugrađenih zvučnika odzvanjaju uvodni taktovi singla Shot In the Dark.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 27. okt 2020, 22:46) - Z.Panic [neregistrovani]

Let there be rock

Old man strike back.

(utorak, 27. okt 2020, 19:20) - anonymous [neregistrovani]

Bez starca nema udarca.

Ziveo rokenrol, umro nije, dok je rokera i rakije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">