Читај ми!

Tri koncerta „Za Aniku“ u „Festu“

Grupe Partibrejkers, Ajzbern, S.A.R.S, Kanda, Kodža i Nebojša samo su neki od bendova koji će od utorka do četvrtka nastupiti u Bašti zemunskog rok kluba „Fest“, na tri humanitarna koncerta za lečenje devojčice Anike.

Cilj serije humanitarnih koncerata pod nazivom „Fest #ZaAniku“ isključivo je prikupljanje sredstava za lečenje male Anike Manić.

Utorak, prvog dana od 19 sati rezervisan je za rege-pop atrakciju S.A.R.S, koji su nedavno nastupali na manifestaciji „Bir fest bar“ na Adi Ciganliji, i Kanda, Kodža i Nebojša (KKN), čiji će novi koncert obožavaoci u Kombank dvorani takođe pratiti u novembru.

Prve večeri će nastupiti i bend MaiKA, gde je lider donedavno bila Ida Prester.

Cena ulaznice je 1.200 dinara.

Druge večeri, 28. oktobra, takođe od 19 časova sviraće sastavi Best bit (tribjut bend Bitlsa), Fuzzbox i VIS Limunada, a ulaz će se plaćati 1.000 dinara.

Poslednjeg dana, 29. oktobra, za Aniku će svirati rok legende Partibrejkersi, rege hard kore bend Ajzbern, kao i Mooncage. Karte koštaju 1.200 dinara.

Zoran Kostić Cane i Anton iz Partibrejkersa vraćaju se pred beogradsku publiku posle duže pauze. Prethodni nastup imali su na festivalu „Kontakt“ u martu 2019, kada su se posle pauze i priča o raspadu grupe, vratili koncertnim aktivnostima.

Isto važi i za Ajzbern, sa Hornsmenom Kojotom na čelu, jer se grupa nezvanično raspala, da bi na istom festivalu u Hali sportova obnovili rad benda.

Aniki Manić potrebna je pomoć

Sva sredstva od prodaje ulaznica biće uplaćena za lečenje male Anike Manić, koja boluje od retke, progresivne i terminalne bolesti sa kojom se rađa jedna od 10.000 beba, a zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1.

Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna. SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu.

Anika je imala sreću da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi sa ovom bolešću.

Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu genske terapije i troškove lečenja, kao i za putne troškove i smeštaj.

Anikina porodica se obraća svim dragim ljudima dobre volje da u ovome pomognu.

Pod sloganom „Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!“, uplata se može izvršiti i van kupovanja karte za koncert, slanjem SMS poruke: Upisati 858 i poslati SMS na 3030, SMS iz Švajcarske – upisati human858 i poslati SMS na 455.

Takođe omogućena je i uplata na dinarski račun 160-6000000732571-65, devizni račun 160600000073290242

Uplata platnim karticama moguća je preko linka ili Pej-pal naloga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво