Čitaj mi!

Novi album Fejtlesa stigao posle 10 godina

Legende svetske elektronske muzičke scene, britanski sastav Fejtles objavio je novi album nakon deset godina pauze. Singlom "Synthesizer" album "All Blessed" najavljen je u avgustu, a u prodaji je od 23. oktobra.

Malo je izvođača na elektronskoj muzičkoj sceni koji traju kao grupa Fejtles. Neki članovi grupe imaju uspešne solo-karijere, a nastupali su i zajedno tokom proteklog perioda. Ipak, novi album „Fejtlesa“ stiže tek punu deceniju nakon prethodnog. 

U pitanju je sedmo studijsko izdanje koje nosi naziv All Blessed za koje članovi grupe kažu da je poput ljubavnog pisma upućenog elektronskoj muzici.

Iza novog albuma stoji dvojac koji čine Sister Blis i Roloa, a ljubiteljima elektronskog zvuka pripremili su 12 numera.

Osnovu grupe Fejtles dugo su činili Maksi Džez, multiinstrumentalistkinja Sister Blis i producent Rolo, koji se ne eksponira na koncertima.

U julu 1995. godine grupa Fejtles predstavila je singl Salva Mea, koji je naprečac osvojio publiku i evropske i američke top-liste.

Svetska slava stiže sa Insomnijom, sa višestruko platinastog albuma Reverence. Nekoliko godina kasnije izlazi i druga apsolutna elektronska himna God Is a DJ, a 2001. godine megahit We Come 1.

Tokom 25 godina postojanja, Fejtles je prodao 15 miliona primeraka nosača zvuka, imao sedam top 10 singlova i šest albuma među najboljih 10.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 25. okt 2020, 13:49) - dr swarc [neregistrovani]

dr swarc

citao sam malo istoriju u jednom selu u austriji. Navodi se da je za vreme turske okupacije obilic kako ga vi nazivate je bio na turskoj strani medjutim on ima drugo prezime na O i da je podrzavao tursku vojsku, a da je tamo na kosovu gde je bio smesten turcin za vreme celokupne vlasti nad srbijom ziveo coban koji je cuvao koze, redovno je nosio sir kod murata. jednoga dana poneo je noz za sir i ubo murata i murat je umro, a onda je evropska vojska odlucila da stavi srbe u prve redove da se tu zavrsi prodor turske bez znacajnijih zrtava u evropi. To bi bilo nesto sto bi bilo znacajno za kulturni program rts a. Knjiga se moze naci u jednom selu u biblioteci

div id="adoceanrsvdcfhklggd">