Čitaj mi!

Dejan Savić: Moramo da se vratimo staroj normalnosti koja je jedina prava

Dani slobode su tradicionalna manifestacija Grada Beograda. Ove godine oslobođenje Beograda trebalo je da se obeleži kao desetodnevna umetnička proslava, koja je trebalo da počne 20. oktobra na Trgu republike koncertom Opere Narodnog pozorišta, ali je kovid promenio planove.

„Mi smo spremni da obeležimo ovaj sjajan jubilej Dana oslobođenja grada Beograda. Želimo da napravimo koncert za pamćenje, ali kako sada stoje stvari to je pod velikim znakom pitanja. Iako to jeste otvoren prostor, za sada još nemamo odobrenje kriznog štaba tako da ćemo sačekati još malo. Ipak, ako situacija ostane ovakva, tog događaja neće biti“, kaže dirigent Dejan Savić.

Uprkos tome što je, kako objašnjava Savić, manifestacija organizovana uz sve mere predostrožnosti i što su sedišta za publiku postavljena uz obavezno rastojanje, veliko je pitanje da li će ona biti odobrena.

Prema njegovim rečima, pandemija koronavirusa je veoma uticala na operu i iako je koncertna sezona otvorena i mere protiv širenja virusa se poštuju, to nije nešto na šta bi trebalo da se navikavamo.

„Uopšte ne prihvatam da to zovem nekom novom normalnošću. To apsulutno ne dolazi u obzir. Ovo je jedan ružan, težak i grub prolazni period koji moramo da preturimo preko glave da bismo se vratili staroj normalnosti koja je jedina prava“, ističe Savić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">