Читај ми!

Amira Medunjanin očarala Beograđane na prvom od tri koncerta u Kombank dvorani

Umetnica svetskog glasa Amira Medunjanin održala je, u pratnji harmonikaša i klarinetiste Mustafe Šantića, prvi od tri rasprodata koncerta u beogradskoj Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, gde se vraćaju 11. i 12. oktobra.

Nakon prvog susreta sa Beograđanima u Kolarcu, i tokom godina brojnih rasprodatih nastupa u velikom Centru „Sava“, ukazala se prilika da Amira prvi put zapeva i u Kombank dvorani, u uslovima koji podrazumevaju ograničenje broja prisutnih, nošenje zaštitnih maski i držanje distance, usled epidemije kovida 19.

Odmah na početku, Amira se zahvalila svima što su u tim uslovima došli na njen koncert.

„Dobri ljudi, nadam se da ste svi dobro. Ne mogu da vjerujem da imamo nakon sedam mjeseci prvi koncert u dvorani! Poslednji koncert u dvorani sam imala na Novom Zelandu i Australiji, i od tada muk i tišina. Kad sam se vratila, tri mjeseca iz kuće nisam izašla uopšte. Nije bila frka za mene, već za roditelje. Znam kako je, tako da – beskrajno hvala na hrabrosti!“, poručila je pevačica sa bine.

Očaravajući Amirin glas i vrsna svirka harmonike Mustafe Šantića ispunili su tokom dva časa dvoranu kroz koju su emotivno i snažno odjekivali bezvremene sevdalinke i tradicionali, poput Kad ja pođoh na Bentbašu, Kaleš bre Anđo, Jutros mi je ruža procvetala, Karanfil se na put sprema.

Sa aktuelnog albuma For Him and Her, za koji je snimila pesme koje su izvodili Toma Zdravković i Silvana Armenulić, Amira je otpevala Silvanine klasike Srećo moja i Šta će mi život bez tebe, podsetivši prisutne da je 10. oktobar godišnjica pogibije legendarne pevačice.

Specijalna gošća koncerta bila je pevačica Tamara Jokić, mlada Valjevka koju je Amira upoznala u Bostonu.

Svirajući akustičnu gitaru Tamara se Amirinim obožavaocima predstavila autorskim izvođenjem na španskom jeziku, a potom je sa Amirom otpevala Jovano, Jovanke.

Posebno je bio simpatičan trenutak kada je, neočekivano, iz publike pozornici prišla devojčica kojoj je Amira pružila mikrofon da otpeva Čula jesam da se dragi ženi, uz burno odobravanje prisutnih.

Priliku da se glasom predstavi dobio je i Šantić, otpevavši Ašik osta na te oči i Mostarski dućani, dok je za Zajdi, zajdi na tren ostavio harmoniku i nadahnutno pratio Amiru klarinetom.

Amira je Šantića predstavila kao „dobrog duha“ i jednog od osnivača „Mostar sevdah rijunjn benda“, koji spada u zaslužne za početak njene karijere pre 17 godina, sa kojim nije često nastupala do nedavnih nastupa u Vrnjačkoj Banji i na „Arsenal festu“ u Kragujevcu.

Ponovo u duetu sa Tamarom Jokić, Amira je za planirani kraj otpevala A sad adio, ali su je burne ovacije vratile na bis, te je otpevala pesme koje je izvodio Toma Zdravković Danka i Svirajte mi tiho, tiše.

Ispunivši želju iz publike koncert je odjavila Eminom, na stihove još jednog Mostarca Alekse Šantića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се