Filharmonija trenira strogoću - muzike će biti svuda

Posle iznenadnog nastupa u Knez Mihailovoj ulici, pod sloganom „Muzika svuda", Beogradska filharmonija kreira do sada najuzbudljivi repertoar koji ćemo slušati, i na mestima koja su možda neočekivana, ali publici lako dostupna.

Mocarta, Betovena, Bramsa sada će slušati i oni koji nisu imali prilike da posećuju koncerte klasične muzike. Iz filharmonije - poruka da će ove godine biti stroža. 

„Stroga u smislu da ćemo poštovati sve ono što su zdravstvena pravila, ali sa druge strane mi se nalazimo na početku verovatno najrevolucionarnije sezone Beogradske filharmonije gde menjamo apsolutno sva pravila, i to bogami prvi put u svetu. Pre svega mi idemo tamo gde je naša publika, i to ne samo u Beogradu već u celoj Srbiji", rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Koncerte ćemo gledati i slušati na najneočekivanijim mestima.

Publika jeste ograničena u koncertnim dvoranama, ali najpoznatija dela klasične muzike zahvaljujući Beogradskoj filharmoniji, moći ćemo da slušamo u prodavnicama, salonima i poštama.

„Mi smo se generalno obradovali ideji što će Beogradska filharmonija da uradi takav projekat i mi ćemo je širokogrudno prihvatiti. Sami zaposleni su za to, generalno želimo da se što više kultura rasprostrani u tom smislu", smatra frizer Ivan Karlo.

Već od naredne nedelje širi krug ljubitelja klasične muzike slušaće prvi koncert Filharmonije, pod dirigentskom palicom Gabrijela Felca, i to će biti dela Mocarta.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво