Читај ми!

Muzika Beogradske filharmonije u objektima i automobilima

Muzika Beogradske filharmonije, ove sezone, moći će da se čuje svuda! U svim objektima poslovnih partnera, poslovnicama i automobilima, biće emitovani audio-snimci repertoara ovog orkestra, prethodno izvedenih na koncertima u sali Filharmonije.

Beogradska filharmonija otkriva javnosti gde će se njen repertoar sve slušati u narednoj koncertnoj sezoni pod sloganom Muzika svuda, saopštili su iz ove ustanove.

Filharmonija je započela svoj program nedavno veoma neočekivanim nastupom u Knez Mihajlovoj ulici, što je originalan koncept koji koristi u mnogim pristupima i rešenjima u odnosu sa publikom.

Na taj način muzika će biti apsolutno dostupna svuda, što podrazumeva da će se Filharmoniji priključiti prvi partneri – „Delez Srbija“, Pošte Srbije, Telekom Srbija, MTS, „Erste banka“, "CarGo technologies", na neobičan način.

U svim objektima poslovnih partnera, poslovnicama i automobilima, biće emitovani audio-snimci repertoara Beogradske filharmonije, prethodno izvedenih na koncertima u njihovoj sali.

Uz oznaku #muzikasvuda na društvenim mrežama, ova akcija razbija sve konvencije uvođenjem alternativnih lokacija slušanja klasike u celoj Srbiji, ne samo u prestonici.

„Tokom narednog perioda, Filharmonija može da obeća da će biti stroga, ali neposlušna“, zaintrigirao je javnost direktor Ivan Tasovac.

„Prvo se odnosi na poštovanje svih propisanih mera, a drugo na probijanje svih dosadašnjih navika kada je slušanje klasične muzike u pitanju“, objasnio je prvi čovek Filharmonije.

Novi koncept zapravo širi pozitivnu energiju i uvodi novu dinamiku u svakodnevne živote, a cilj je da se kod publike izazove osećaj da je svaki dan specijalan kada se ide na koncert.

Prvi kompozitor na repertoaru će biti neprevaziđeni Mocart, čija dela je orkestar nedavno izveo i snimio tokom tri koncerta u sali Filharmonije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара