Bend "Viva vops": Zadovoljni smo ovom godinom

Zadovoljni smo ovom godinom, zahvalni na onome što imamo i što smo do sada postigli, svi smo zdravi - šta ćeš više, poručili su članovi benda „Viva vops“.

Zahvaljujući saradnji Bunt Rok Festivala RTS- a i festivala „DOK n ritam“, na zatvaranju petog izdanja festivala muzičkog dokumentarnog filma, koncert će održati bend „Viva vops“.

Uoči koncerta na otvorenoj pozornici Doma kulture Studentski grad, koji će biti održan u petak uveče 25. septembra – razgovarali smo sa frontmenima ovog sastava, Aleksandarom Ćurčićem i Markom Jankovićem

Neupućenima može delovati neverovatno, ali za „Viva vops“ je zaista ova godina počela kako se samo poželeti može, zar ne?

„Tako je. 'Viva vops' je godinu započeo lajv televizijskim nastupom, potom smo bili počastvovani pozivom reditelja Danila Bećkovića, pa smo naša muzika i mi kao bend učestvovali u jednoj od epizoda nove sezone domaće cenjene i popularne TV serije (gledajte na jesen). Nakon toga, publici smo poklonili i novi video spot za pesmu Koliko vredi to, a predstavili smo i novu pesmu Rasprodaja sreće. Uz sve navedeno, računajući i predstojeće nastupe- zaista se nadamo se da ćemo ispuniti bonus za ovu čudnu godinu, 2020. Svi smo zdravi i zahvalni, gde ćeš više od toga“, rekao je Marko Janković.

Šta je „Viva vops“ radio tokom ovih meseci „nove realnosti“?

„Tokom ovih sedam meseci naš bend je (nešto više nego inače) radio na spiritualnom rastu, osvežavanju našeg međusobnog dugogodišnjeg prijateljstva i naravno – usviravali smo se, održavali probe kad god smo mogli i radili na snimanju albuma koji će, uvereni smo – potpuno oboriti s nogu godinu 2021. godini“, istakao je Marko Janković.

Vaša najnovija pesma Rasprodaja sreće, predstavljena par dana uoči početka vanrednog stanja, takođe je dobro prihvaćena. Stiče se utisak da se ljudima dopala zato što šalje poruke koje mogu biti dragocene za prevazilaženje ovog izazovnog perioda naših života: „budite sebi prijatelj“... Na šta je još „Viva vops“ želeo da nam ukaže ovom pesmom?

Rasprodaja sreće je nastala pre ovog globalnog haosa, a publika je pesmu odlično prihvatila. Deo njih je pesmu povezao sa borbom čitave planete protiv nevidljivog neprijatelja. Prvi put smo je izvodili u emisiji 'Tri Boje Zvuka', samo par dana pre početka situacije u kojoj smo danas. Pesma govori o čoveku našeg doba i o dešavanjima u njegovom okruženju. Govori o rigidnosti, pokvarenosti i silnim manjkavostima sistema u kome živimo. Čini se sve češće kao da je taj sistem upravo i uspostavljen sa idejom da trajno satre sve ljudsko, što krasi našu rasu i da nas odvoji jedne od drugih... a to ljudski rod nipošto ne bi trebalo da dozvoli“, istakao je Aleksandar Ćurčić.

Kako se bend „Viva vops“ razvijao nakon pobede na 3. Bunt rok festivalu ?

„Viva Vops je imao tu sreću i čast da pobedi na Bunt Rok Festivalu, što znači da smo istog momenta dobili mogućnosti da nas širi auditorijum čuje i upozna, kao i da 'upadnemo u vatru' najznačajnijih festivala, koncerata, svirki. Samo učešće u projektu kakav je Bunt Rok festival autorke Branke Glavonjić, a potom i sve ono što je usledilo i još uvek traje nakon naše pobede na BRF - donelo je i donosi pre svega - veliko iskustvo.

A to je dragoceno ne samo sa autorskog i muzičkog aspekta, već i sa organizacionog, takođe. Evo i koncert koji predstoji, rezultat je saradnje Bunt Rok Festivala i Festivala Dok n Ritam, na čemu smo veoma zahvalni ali ponosni jer to znači da dostojno predstavljamo BRF, jedinstven televizijski festival koji uspešno traje od 2015. godine.

A ko zna, ako budemo dovoljno istrajni, zanimljivi i kreativni – možda se i neki dokumentarac o Viva vopsu pojavi u budućnosti u programu festivala (muzičkog dokumentarnog filma) kakav je 'Dok n ritam'", rekao je Aleksandar Ćurčić.

Kako napreduje priprema studijskog debi albuma?

Što se tiče pripreme našeg prvog studijskog albuma, na tom planu napredujemo fenomenalno. Više od pola je završeno, očekujemo finalni produkt krajem ove godine naglasili su članovi benda.

Sigurno se radujete koncertu na zatvaranju 5. izdanja festivala „Dok n ritam“. Umesto pitanja – šta obećavate publici koja dođe u petak uveče u DKSG, poverite nam: Kakva su vaša očekivanja od tog nastupa, nakon duge pauze?

„Naša očekivanja su uvek velika. Potpuno je nebitno da li sviramo na stadionu, malom ili velikom festivalu, klubu ili u parku – uvek se trudimo da publika oseti svu tu energiju koju im iskreno i nesebično pružamo. Uživamo u tom davanju, kao i u razmeni svih senzacija između publike i nas tokom koncerata. Nema ništa lepše za muzičare nego kada vide, dožive, osete, da se njihova publika dobro zabavlja, da im je lepo, da su osetili svu tu silnu energiju koju im dajemo. Poznato je da su nastupi 'Viva vopsa' uvek eksplozivni, energični i evo, upravo još jedan, baš takav koncertni program obećavamo i publici koja dođe u petak uveče (25.9.) u Dom kulture Studentski grad. Vidimo se!“, rekao je Aleksandar Ćurčić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво