„Jadnici“ 3. oktobra otvaraju novu sezonu u Madlenianumu

Nakon šest meseci pauze zbog suzbijanja pandemije koronavirusa, opera i teatar „Madlenianum“ najavio je bogat program 23. sezone koju otvara 3. oktobra mjuzikl „Jadnici“ u režiji Nebojše Bradića.

Kako je istakao generalni i umetnički direktor Andreja Rackov, omogućili su bezbedne uslove za publiku i izvođače, te poštujući i sprovodeći propisane mere Vlade i Kriznog štaba protiv širenja virusa, sve predstave se izvode na Velikoj sceni, sa vidno obeleženom distancom između posetilaca.

„Dodatno je obezbeđeno na desetine 'cepter terapi er' aparata za uklanjanje mikroorganizama iz vazduha, koji imaju sertifikat da uništavaju i kovid-19 čestice. Takođe, glumci i svi iz ekipe predstave mogu po želji da nose maske čak i u toku predstave“, rekao je Rackov.

Direktorka drame, rediteljka Ana Radivojević Zdravković najavila je premijeru obnove Velikog Getsbija 19. oktobra u kojoj će se u glavnoj ulozi, umesto Ivana Bosiljčića, naći Branislav Trifunović.

„Kada smo 2015. godine postavljali Getsbija imali smo razlog. Taj veliki komad bavi se ljudima nakon Prvog svetskog rata, velikim traumama, a te godine kada je bila premijera, sve više su se događali teroristički napadi. Tada smo strepeli šta sve iz toga može da proistekne, a nismo ni slutili šta će ova 2020. godina doneti“, kaže Zdravkovićeva.

Trifunović se nadovezao i dodao da je veliki Ficdžeraldov roman i dalje veoma aktuelan.

„Mislim da se pre svega bavi moralom i dekandencijom koju možemo da vidimo i danas mnogo više nego što je to u ovom delu. Meni je izazov uskočiti u tuđu ulogu, ne volim to, ali ću se potruditi da unesem nešto svoje i da je iznesem na svoj način. Moj Užičanin Bosiljčić bio je sjajan, a ja ću probati da napravim nešto svoje“, istakao je glumac, dodajući da se veoma uželeo pozorišta i da jedva čeka da se vrati.

Na oktobarskom repertoaru nalaze se i predstave Žanka, Kazanova protiv Don Žuana, Dolće vita, Vesela udovica, a od 22. do 25. biće organizovan „Gavran fest“ u okviru kojeg će se igrati predstave po tekstovima čuvenog Mira Gavrana.

„Gavran je jedini živi autor u čiju čast se organizuje čitav festival. Srbija se time priključila Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj i Nemačkoj. Igraće se predstave Noć bogova, Teško je reći zbogom, Sladoled i Hotel Babilon, a autor će biti naš gost“, najavila je Zdravkovićeva.

Za 23. sezonu najavljene su opere Manon Lesko, Don Đovani, balet Hazarski rečnik i mnoge toga još, naravno, ako epidemiološka situacija dozvoli.

Na današnjoj konferenciji predstavljen je i Godišnjak Miodraga Ilića, koji je ovom prilikom kazao da je prethodna sezona, iako je bila skraćena, bila puna uspeha i dobrih rezultata „koje je bilo vredno uneti u Godišnjak kako bi se na taj način otrgli od zaborava“.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">