Čitaj mi!

Muzika svuda – Beogradska filharmonija i Mocart u Knez Mihailovoj

Beogradska filharmonija priredila je iznenadni koncert u Knez Mihailovoj ulici povodom početka svoje koncertne sezone, a kako je poručio direktor Filharmonije Ivan Tasovac, ovim nastupom otkrili su ovogodišnju poruku – „Muzika svuda“.

Orkestar Filharmonije, predvođen dirigentom Gabrijelom Felcom, na zadovoljstvo prolaznika izveo je Mocartovu Malu noćnu muziku i tim svojim izvođenjem priredio atmosferu pravog koncerta usred Knez Mihailove ulice.

Kako je saopštila Beogradska filharmonija, publika je pažljivo slušala izvođenje, a bilo je i onih koji su zaplesali.

Orkestar je na kraju nastupa nagrađen ovacijama.

„Ovim nastupom otkrivamo poruku nove sezone, a to je Muzika svuda! Beogradska filharmonija se neće slušati samo u koncertnoj dvorani, vodite računa kada budete ulazili u liftove, možda ćemo biti i tamo“, rekao je Ivan Tasovac.

Mocartove kompozicije u izvođenju Beogradske filharmonije, publika je sinoć imala priliku da sluša u ograničenom broju u Sali Filharmonije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. sep 2020, 00:07) - Vesna [neregistrovani]

Predivno

Predivno.
Ali pustite ceo koncert da mozemo poslati slusaocima van BGa,

(nedelja, 20. sep 2020, 21:19) - anonymous [neregistrovani]

Nema tu simbolike, jednostavno umetnost

Svakog jula, u okviru umetničkog festivala Agitagueda, stotine slatkih kišobrana obešene su na šetalištima na ulicama Agueda, opštine u Portugaliji. Prelepa tradicija umetničke instalacije započela je pre samo 3 godine, ali je mesto već steklo svetsku slavu. c/p from google

div id="adoceanrsvdcfhklggd">